ACS Viitorul Târgu Jiu a făcut „cadou” Ripensiei primul punct al anului

Ripensia Timișoara a reușit să ia în meciul cu ACS Viitorul Târgu Jiu  primul punct din anul 2023. Astfel, formația pregătită de timișoreanul Călin Cojocaru a "făcut cadou", primul punct unei echipe care nu a adus puncte deloc în acest an.

După un start de an 2023 destul de greu, Ripensia Timișoara a izbutit sâmbătă, 8 aprilie, să obțină primul punct, după remiza de pe teren propriu, la scorul de 1-1, cu ACS Viitorul Târgu Jiu.

Roș-galbenii ar fi putut obține chiar mai multe de la acest meci, dar pe final au avut ratări incredibile, mai ales prin Răzvan Morariu.

„Gazdele au schimbat echipa de start în ultimul moment, deoarece Caius Lungu, cel mai experimentat jucător din lot, s-a simțit rău înainte de meci.  Timișorenii au fost însă cei mai periculoși, cu două ocazii bune ale lui Sofran și Ene. În schimb, oaspeții au încercat poarta mai mult de la distanță, la fazele fixe executate de căpitanul Alin Țegle.

Până la urmă însă, o greșeală a lui Butnărașu, care a intrat în locul lui Lungu, a lăsat culoar liber pentru Brînzan să se desfășoare. El a pasat la Alin Țegle, care a păstruns și l-a executat pe Ionuț Rus. Deși au primit gol într-un moment prost, ripensiștii au ieșit montați de la vestiare și au reușit să mai echilibreze jocul, care teritorial aparținuse echipei în alb-albastru. Presiunea pe careul lui Udrea s-a materializat în minutul 55, după un corner. Ene a centrat după executare în careul mic, la prima bară, de unde Butnărașu a marcat cu capul și și-a spălat greșeala de golul primit de bănățeni”, se arată în cronica meciului de pe singurul site dedicat fotbalului din eșalonul doi, liga2.ro.

Revenirea le-a dat un elan mare ripensiștilor, care au dominat apoi total jocul. Ripensia a jucat mai bine, iar punctul și ce s-a văzut pe teren l-au mulțumit pe Iulian Muntean. ”Primul punct obținut după un joc bun. Poate că am fi meritat victoria, că am avut foarte multe situații de gol, mai ales a doua repriză, o repriză bună. Spre deosebire de celelalte meciuri în care în repriza a doua jucam un pic mai slab, de data aceasta am pus presiune pe ei și am avut câteva situații clare de marca. Probabil că meritam victorie și cele trei puncte. Până la urmă, și un punct câștigat este foarte bun în economia clasamentului, pentru că suntem la trei puncte de Spartac în momentul de față și avem meci direct data viitoare”, a declarat antrenorul principal de facto al Ripensiei.

Despre modificarea formulei de start cauzată de faptul că Lungu a avut stări de rău, Muntean a spus că nu a reprezentat un factor destabilizator, pentru că pregătise oricum trei variante de echipă.

Cu 17 puncte, Ripensia rămâne pe locul 6 în Grupa B de play-out, direct retrogradabil. Vinerea viitoare va juca în deplasare la Progresul Spartac (locul 5, 20 puncte), cu care se luptă pentru poziția care duce la barajul de menținere în Liga 2.

Vizualizări: 431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: