20 de miliarde pentru apă ruginită

Sătenii din Schela n-au apă potabilă deşi primarul a cheltuit 20 de miliarde pe o reţea de alimentare nefuncţională. Primarul spune că apa, ruginită, este numai bună de băut şi nu se face vinovat de nicio acuzaţie care i se aduce de către localnici.

Construită de firme cu o reputaţie îndoielnică, reţeaua de alimentare cu apă din comuna Schela depăşeşte imaginaţia oricărui inginer. Ţevile de apă sunt deasupra solului, bazinul de colectare este plin de rugină, iar lacul de acumulare este colmatat. Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi mai ales că situaţia trenează din 2006. „Nu este deloc normal ce se întâmplă în Schela. Nu avem apă potabilă de ani de zile, banii s-au cheltuit iar halul în care a fost construită reţeaua de alimentare este de nerecunoscut. Ar trebui luate măsuri pentru că nu se poate aşa ceva“ , a declarat Grigore Vlădoiu, inginer din Schela.

Subprefectul Liviu Andrei: „Voi merge personal acolo“

Câteva echipe de control s-au deplasat de-a lungul timpului la Schela dar, treptat, n-au mai luat măsuri. Inspectoratul de Stat în Construcţii refuză să spună dacă ţevile amplasate deasupra solului sunt o procedură normală în timp ce Sanepidul recoltează probe de două luni pentru a se pronunţa dacă apa este potabilă sau nu. Subprefectul Liviu Andrei a declarat că se va ocupa personal de rezolvarea acestui caz: „Am mai trimis o echipă înainte de a pleca în concediu şi nu ştiu la ce concluzie au ajuns. Voi merge personal acolo pentru a vedea ce se întâmplă şi, dacă sătenii au dreptate, vom cere organelor abilitate să-şi facă datoria“.

Primarul neagă orice acuzaţie

Aristide Şerbănescu, primarul comunei, neagă cu vehemenţă orice acuzaţie dar recunoaşte că situaţia oamenilor este una foarte grea. „E adevărat că lacul de acumulare este parţial colmatat dar ar fi trebuit să vedeţi cum era înainte. Noi am făcut lucrările şi le-am decontat“. În ceea ce priveşte ţevile reţelei, rămase pe dinafară, primarul susţine că nu aparţin reţelei de alimentare cu apă, în plus, Şerbănescu consideră că apa este potabilă chiar dacă rugina şi depunerile din bazin au o grosime de câţiva milimetri iar localnicii se plâng că de pe conductă au ieşit şerpi în lunile de vară.

Poliţia instrumentează un dosar dar cercetările sunt în fază incipientă şi nimeni nu ştie, oficial, unde s-au dus banii pentru alimentarea cu apă a comunei.

Mai multe amănunte despre acest subiect puteţi urmări pe pagina de Internet www.gorjnews.ro

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: