Ziua Națională a Ambulanței: evenimente de amploare, organizate în Târgu Jiu

Zi importantă pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță! Pe 28 iulie se împlinesc 117 ani de existență a acestui serviciu. În 2023, municipiul Târgu Jiu a fost ales drept orașul care să găzduiască evenimentele menite să marcheze momentul. Cu aceatsă ocazie, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Prim-ministrului, dar și angajați ai Ambulanței, din toate județele sunt așteptați la manifestări. 

Evenimentele vor debuta la ora 10, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu Jiu, unde va avea loc festivitatea de deschidere a Zilei Naționale a Ambulanței din România. 

„De la Ministerul Sănătății vom avea participanți din primul eșalon, un secretar de stat, iar de la Cancelaria Primului Ministru un reprezentant, un consilier de stat. Din rândul angajaților de la Serviciile de Ambulanță, din țară, vor fi undeva la 540 de persoane. Cu totul, estimăm noi, ca participanți la acest eveniment 6-700 de oameni”, a afirmat managerul SAJ Gorj, Tiberiu Tătaru.

După evenimentele din Piața Prefecturii va urma un marș festiv, pe străzile din municipiul Târgu Jiu, la care vor participa zeci de ambulanțe, venite din toate colțurile țării. În ultima parte a evenimentelor, atenția angajaților din sistem va fi îndreptată spre cetățenii din județul Gorj. 

„După marșul festiv, în locațiile stabilite de colegii mei și primărie, ambulanțele din țară vor sta la dispoziția cetățenilor cu diverse consulturi”, a declarat președintele Federației Naționale „Ambulanța” din România, Gheorghe Chiș.

Galerie foto


Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: