Salvamontiștii din Gorj au găsit un medic înecat

O echipă de salvamontiști din Gorj a participat la misiunea de căutare a unui tânăr înecat în lacul Gozna, din Caraș-Severin. Salvatorii au folosit pentru prima dată la o misiune reală un echipament unic în România, care i-a ajutat să găsească trupul neînsuflețit al tânărului înecat. 

După ce au făcut verificări în zonă, salvamontiștii au reușit să identifice tânărul înecat și trupul neînsuflețit a fost recuperat. Bărbatul avea 31 de ani și era medic. Era căutat în lac de trei zile.

"O echipa de salvatori din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj a participat, începând de ieri, la căutările persoanei înecate în lacul Gozna de lângă Valiug. 

Salvamontistii au folosit un echipament de detecție foarte performant , unic la0 noi în țară, bazat pe inteligenta artificiala reușind sa localizeze trupul victimei. În primele doua zile victima a fost căutată cu scafandri, dar datorita suprafeței foarte mari a lacului și vizibilității reduse la zero, căutările au rămas fără rezultat.

De ieri dupa amiaza au intrat în dispozitivul de căutare organizat de catre ISU Caras și cei doi salvamontiști care au reușit sa detecteze locația în care se afla victima. Astazi au fost reluate scufundările și trupul neînsuflețit a fost recuperat", anunță salvamontistii gorjeni.

Galerie foto


Vizualizări: 3,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: