Mesaje Ro-Alert pentru turiștii de pe Transalpina. Zeci de brazi smulși din rădăcini!

Turiștii care s-au aflat, în această după-amiază, pe Transalpina au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să nu-și continue drumul spre localitatea Șugag, din Alba. Zeci de brazi au fost smulși din rădăcini și au căzut pe carosabil.

Pentru doi soți din București, concediul s-a încheiat tragic. Pe mașina în care se aflau a căzut un copac. A fost smuls din rădăcină de vântul puternic. O femeie care se afla în dreapta a murit pe loc. Soțul ei, care era la volan, a scăpat miraculos cu doar câteva zgârieturi. 

Accidentul cumplit s-a petrecut în apropiere de lacul Oașa, pe Drumul Național 67C - Transalpina. Potrivit unui martor, șoferul a întors masina când a văzut că doi brazi blocau drumul. În momentul în care a întors mașina, un alt brad de câțiva metri s-a prăbușit peste autoturism. 

Femeia care se afla pe scaunul din dreapta a fost scoasă din mașină și resuscitată de o asistentă medicală care era în timpul liber, apoi au ajuns și salvatorii, dar n-au mai putut face nimic pentru femeie. Și soțul ei a fost rănit, dar nu a mers la spital. "A fost o vijelie cum n-am mai văzut. Zeci de copaci smulși din rădăcini, vânt puternic, a plouat rău și s-a întunecat totul. Noi eram cu stupii în zonă. A ieșit fratele meu, dar am înțeles că femeia nu mai respira", a spus o femeie. 

"O tragedie. Pleci in concediu și nu te mai întorci acasă. Doamne, ferește! Am văzut mulți brazi rupți de vânt, am primit alerte pe telefon să evităm această zonă", a spus un alt șofer care se îndrepta spre lacul Oașa. 

Zeci de brazi au fost smulși din rădăcini. Pericolul nu a trecut, iar oamenii din zonă și turiștii au fost avertizați prin Ro-Alert să evite zona montană tocmai din cauza arborilor care riscau să cadă pe șosea. "Un autoturism care se deplasa pe DN 67 C, în direcția Oașa – Sebeș și era condus de un bărbat de 62 de ani, din municipiul București, la kilometrul 98 + 500 de metri, a fost surprins de un arbore care a căzut pe plafonul autoturismului, fiind smuls din rădăcini de fenomenele meteorologice care s-au manifestat intes, în acele momente, în zonă. În urma incidentului, o femeie de 64 de ani, din municipiul București, pasageră în autoturism, a decedat", a anunțat IPJ Alba.

Galerie foto


Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: