Zeci de săteni din Cruşeţ au ieşit la curăţarea canalelor şi rigolelor
Prioritatea numărul 1 a autorităților locale din comuna Crușeț sunt pregătirile pentru sezonul de iarnă, în special evitarea inundațiilor care se produc în mai multe sate din cauza canalelor de scurgere înfundate. Zeci de beneficiari ai ajutorului social muncesc în această perioadă pentru decolmatarea acestor canale, dar și pentru curățirea rigolelor de scurgere. Şi firma care lucrează la sistemul de canalizare profită de vremea frumoasă din această toamnă pentru a continua lucrările.
Pentru că în anii trecuți în mai multe sate din comuna Crușeț au fost probleme din cauza inundațiilor, autoritățile locale s-au gândit să ia măsuri pentru rezolvarea acestei probleme. O comisie s-a deplasat la Crușeț și a stabilit că trebuie decolmatate canalele de scurgere, lucru care se face în această perioadă cu beneficiarii de ajutor social. Satele afectate sunt Urda, Marinești, Slătnești și Văluța. Sunt curățate și rigolele de scurgere. „În primăvara acestui an am adus la Crușeț o comisie de la Prefectură, Consiliul Județean, ISU să constate că în mai multe sate, în special cele care sunt înconjurate de dealuri, ca urmare a precipitațiilor abundente, se produc inundații. Pe cei de la ajutor social i-am mobilizat și pe toate canalele de scurgere, care sunt deja colmatate, taie vegetația lemnoasă și ierboasă, după care o să apelez la un utilaj ca să curățim canalele, ca să preia apele și să prevenim inundațiile din sezonul rece, care din punctul meu de vedere este problema numărul unu. Tot cei de la ajutorul social, pentru că am 118 dosare în plată din care 64 sunt cei care trebuie să-și facă orele de lucru, participă de asemenea la curățirea rigolelor din extravilanul satelor predispuse la inundații”, a declarat Viorel Drăgușin.
Se continuă lucrările la canalizare
Pentru că vremea s-a îmbunătățit, se continuă și lucrările la sistemul de canalizare pe raza comunei Crușeț. „Societatea care a contractat lucrarea la canalizare profită de vremea bună, încât să repunem stația de epurare a apei pluviale, care este pe o distanță de șase kilometri și jumătate și cuprinde două sate, Crușeț și Crușețel”, a precizat primarul din Crușeț.