Zeci de salariaţi ai Minprest şi-au pierdut locul de muncă

Circa 60 de angajaţi Minprest au părăsit unitatea după ce contractele de muncă pe perioadă determinată le-au expirat. O parte nu au mai fost păstraţi pentru că unitatea nu mai are contractate servicii pe activitatea pe care aceştia o prestau, iar alţii pentru că activitatea a fost restrânsă pe domeniul în care lucrau. Cert este că unii primari s-au arătat nemulţumiţi de decizia conducerii Minprest, de a nu reînnoi contractele de muncă la toţi salariaţii. În timp ce unii pleacă, alţii vin. Unitatea angajează personal calificat pe partea de căi ferate uzinale.

La mijlocul acestei luni au expirat contactele pe perioadă determinată la circa 500 de angajaţi ai societăţii prestatoare pentru CE Oltenia. În urma unei evaluări efectuate de şefii de sectoare, conducerea Minprest Serv a decis să nu mai reînnoiască contractele la circa 60 de salariaţi. Alţii au plecat de bunăvoie din unitate, spune directorul Gabriel Giorgi, care a explicat de ce nu a reînnoit contractele la toţi salariaţii care erau pe perioadă determinată. "Sunt 66 de angajaţi cărora nu le-am mai prelungit contractele de muncă. Prestau activitate pe zona Motru, Jilţ, Rovinari, peste tot. Cei mai mulţi sunt de pe zona Rovinari, adică Peşteana, Pinoasa. Mai sunt şi în jur de 20 care au plecat la iniţiativa lor. Şefii de sectoare au făcut o evaluare la personalul care are contract pe perioadă determinată în funcţie de aportul adus în interiorul unităţii. De exemplu s-a redus activitatea la lămpărie pe zona Motru. Reducându-se acolo a trebuit să meargă în alte zone pentru că s-au mai diminuat anumite servicii şi s-au suplimentat alte servicii calificate, cum este partea de căi ferate uzinale", a declarat directorul Gabriel Giorgi.

Țuilă (Cătunele): Oamenii şi-au pierdut pâinea

Cei cărora nu li s-a mai prelungit contractul de muncă s-au adresat primarilor din localităţile în care locuiesc în speranţa că autorităţile îi vor ajuta să revină la muncă. "Au făcut restructurare în Minprest. Au venit la primărie persoane cu domiciliul în comuna Cătunele, sat Lupoaia, care au terenuri ocupate de minerit, care pe acest criteriu au fost angajate şi care şi-au pierdut locurile de muncă. Am încercat să iau legătura cu toată lumea, dar nu s-a putut face nimic şi oamenii şi-au pierdut pâinea. Ar fi vorba de 5 persoane din comună. Sunt oameni disperaţi. Mă interesează cum i-au selectat pe ei dintre toţi cei care aveau contracte pe perioadă determinată. Pentru că cei de la mine nu au avut nicio zi de concediu medical", a comentat primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă.        

Şefii Minprest spun că au fost păstraţi salariaţii care au avut rezultate bune în ultima perioadă. "Pe zona Motru au fost foarte puţine persoane care au avut contract pe perioadă determinată şi nu am avut de unde să alegem. Dacă au mai rămas 2-3 persoane acolo, sunt persoane care au fost cele mai bune rezultate în timpul anului. Totuşi, ne mai trebuie şi persoane care să muncească permanent", a explicat directorul Minprest.

Conducerea Minprest a spus că în unitate este nevoie de forţă de muncă calificată şi că în această perioadă caută să angajeze personal pentru posturi de mecanic locomotivă, revizor cale ferată sau manevranți vagoane. 15 posturi sunt disponibile, spune conducerea unităţii. 

În prezent, Minprest Serv Rovinari are circa 1280 de salariaţi, faţă de 1360 câţi avea la finele anului 2015. 

Vizualizări: 351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: