Zeci de angajați de la CE Oltenia, în autoizolare. Burlan: Riscul este mare
Peste 80 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia sunt autoizolați la domiciliu după ce s-au întors din străinătate ori au intrat în contact cu rude venite din afara țării. Până acum, nu au apărut probleme de sănătate la aceștia, dar ei vor rămâne izolați la domiciliu pentru o perioadă de două săptămâni. Ca să evite riscul de îmbolnăviri, cei din conducerea companiei au anunțat că sunt luate permanent măsuri de prevenire. Autobuzele nu mai merg pline spre cariere, iar prezența nu se mai face în sălile de apel pentru a fi evitată, în acest fel, aglomerația.
Compania energetică este cel mai mare angajator din județul Gorj. Cu circa 13 mii de angajați, oficialii producătorului de energie trebuie să ia măsuri serioase pentru a preveni îmbolnăvirile în lanț. În special cei care au intrat în contact cu rude întoarse din străinătate ori angajați care au călătorit în afara țării au intrat în vizorul conducerii companiei.
În acest moment, 81 de angajați sunt izolați la domiciliu. „Aglomerația este în mijloacele de transport, în sălile de apel, la grupurile sociale. Am solicitat conducătorilor subunităților să facă un program, să încerce ca gradul de ocupare să fie de 50%. Am interzis ca în sălile de apel să se mai facă acel apel centralizat, se face acum la locul de muncă de către conducătorul formației de lucru. În fiecare sâmbătă și duminică, în toate grupurile sociale, se face dezinfecția. Există dezinfectant în toate subunitățile. Achiziționăm zilnic dezinfectant, mănuși, măști. Încercăm să reducem riscul cel mai mult. Avem 81 de salariați care sunt izolați voluntar. Au avut contact cu rude venite din străinătate. Nu avem niciun angajat în carantină impusă de DSP. Toți salariații care se prezintă la muncă după zilele libere, recuperări, concedii, sunt obligați să facă o declarație pe propria răspundere precum că nu au fost în străinătate ori nu au intrat în contact cu persoane venite din străinătate”, a explicat Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, la Tele3.
Compania a dispus dese acțiuni de dezinfecție în toate carierele și termocentralele din subordine. În același timp, s-a dispus ca prezența să nu se mai facă în sălile de apel ca să fie evitată aglomerația. „Riscul este cel mai mare pentru că este cel mai mare angajator din județ. Încă de la începuturile acestei pandemii, am luat anumite măsuri. O primă măsură, rugămintea ca acele persoane care primesc rude din străinătate sau au venit din străinătate să se izoleze voluntar prin concedii de odihnă sau recuperări pentru a preîntâmpina un risc de contaminare cu acest virus. Au fost luate măsuri. A trebuit să lucrăm la educația personalului, să le explicăm acele măsuri pe care trebuie să le ia dumnealor. Am făcut programul de lucru la subunități încât să aducem un număr cât mai mic de personal. Sunt subunități care lucrează cu 30% din personal asigurând și producția pentru funcționarea termocentralelor”, a mai spus Burlan.