Covid-19: Spații pregătite pentru specialiștii CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia ia măsuri suplimentare de protejare a specialiștilor companiei în condițiile pandemiei de coronavirus.

Societatea este una de interes strategic și nu-și poate opri complet activitatea. De aceea, CE Oltenia pregătește spații de locuit pentru angajații din funcții-cheie care ar putea ajunge în situația de a lucra în regim de izolare la serviciu, așa cum se întâmplă deja la centrala nucleară de la Cernavodă.

„Pentru întreg sistemul energetic național sunt luate măsuri maxime de siguranță. Vorbim de planuri de urgență, planuri de continuitate, care sunt puse deja în aplicare. La centrala de la Cernavodă, încă de la apariția celui de-al treilea caz de coronavirus în Constanța, a fost luată măsura izolării turelor în interiorul centralei, în spații special amenajate de locuit, în așa fel încât să nu existe cumva riscul ca persoane din tură să fie îmbolnăvite. Sunt izolați total, pentru că centrala de la Cernavodă este un punct strategic-cheie și nu ne putem permite să se întâmple ceva acolo”, a declarat ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu.

Aceleași proceduri s-ar putea aplica la Hidroelectrica, Transelectrica sau complexurile energetice. „Oriunde companiile cred că este necesar, se va întâmpla acest lucru. Practic, peste tot sunt luate măsuri similare de siguranță”, a mai adăugat ministrul Economiei.

CE Oltenia are circa 13 mii de salariați, iar compania face deja simulări pentru a lucra cu un număr redus de salariați. Unul dintre scenarii prevede formarea unui colectiv de specialiști la fiecare termocentrală, salariați care să fie izolați și cazați în apropierea locului de muncă. Deja a fost pregătit hotelul societății din Turceni, iar compania cumpără în aceste zile produse de igienă și curățenie. A fost alocat un buget de circa 17 mii de lei, pentru achiziționarea de hârtie igienică, săpun lichid antibacterian, gel de duș, gel dezinfectant sau soluții pentru igienizarea băii. Hotelul pune la dispoziție 16 camere duble și 16 camere single, camerele duble fiind utilate cu aer condiționat. Toate camerele sunt dotate cu mobilier adecvat, televizor și baie proprie.

Și la Termocentrala Rovinari au fost identificate spații pentru cazarea salariaților care să rămână la locul de muncă.

„Pentru menţinerea condiţiilor de siguranţă a propriilor angajaţi, se respectă toate măsurile de prevenire şi de protecţie, de la cele preventive de igienă, până la acordarea unei perioade de repaus, anterior începerii activităţii, pentru salariaţii care s-au deplasat sau au avut contact cu persoane venite din zonele înregistrate cu risc de infectare din afara ţării, în aşa fel încât să se reducă la minimum riscul de contaminare pentru personalul activ”, anunța, recent, Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 10,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: