Vrea somon la izolare. Primar: Au mai fost și pretenții exagerate, dar s-au reglat

Autoritățile din județul Gorj se chinuiesc să taie bani de la toate capitolele și să îi direcționeze spre situațiile de urgență. În acest fel, fac rost de fonduri să cumpere strictul necesar pentru cei care s-au autoizolat la domiciliu după ce s-au întors din străinătate. Și după ce primarul din comuna gorjeană Vladimir a primit o listă de cumpărături de pe care nu lipseau cârnații pentru grătar, baconul și carnea tocată de curcan, o altă familie din Gorj a cerut somon la masă.

S-a întâmplat acest lucru în localitatea Crasna, din județul Gorj. Cu toate acestea, dorința a fost înlocuită cu alte alimente. Autoritățile au alocat fonduri să cumpere strictul necesar pentru cei aflați în izolare.

Au fost situații când cei de la primărie au fost nevoiți să cumpere și butelii de aragaz. „Primele persoane izolate au fost înregistrate la noi, la Crasna, pe 9 martie. Ne-au ieșit două serii de oameni din izolare. La început, probabil, nu a prea fost înțeleasă chestiunea asta cu ce trebuie să ofere autoritățile locale persoanelor aflate în autoizolare și au fost pretenții cât de cât obișnuite. Au fost și pretenții mai ciudate, dar s-au reglat ulterior. De la produsele de bază, pâine, apă, făină, ulei, fidea, am ajuns și la butelii de aragaz și alte lucruri care nu țineau neapărat de alimentație. Avem 33 de autoizolați în acest moment. Ne confruntăm cu o mică problemă vizavi de listele de la DSP. De exemplu, vin două persoane din Olanda, să zicem, și acasă mai are o mamă, un ginere, o fată și pe listă nu apar decât cei din Olanda. Noi considerăm că în izolare intră toată familia și trebuie să asigurăm alimentația și acestor persoane”, a spus Gigel Sanda, viceprimarul comunei Crasna.

Reprezentanții primăriei cumpără alimente, fructe și legume pe care le duc o dată la două zile la poarta celor aflați în izolare și care nu pot ieși din case. „Ca și alimente, noi le ducem din două în două zile, lunea, miercurea și vinerea. Avem o comisie din personalul de la Asistență Socială și polițiștii locali și se duc dimineața la acești oameni, îi întreabă, pe lângă strictul necesar ce mai au nevoie. Unii au mai cerut și carne, alții au zis că țin și un anumit regim. Alții au spus că sunt dispuși și să plătească, dar nu am primit nicio indicație să le luăm banii sau nu. Noi am hotărât să nu luăm bani de la cetățeni și să le asigurăm strictul necesar pe cât putem. Am făcut un parteneriat cu un magazin din localitate și le ducem oamenilor produsele de bază plus fructe, legume, carne congelată, pulpe, ficați, piept de pui, strictul necesar că altfel, la noi, la țară, oamenii au mai pus în grădină și mai au”, a mai explicat viceprimarul din Crasna.

În județul Gorj, peste 2.500 de oameni se află în autoizolare. „Acest număr crește de la o zi la alta. Trebuie specificat un lucru. Autoritățile publice locale sprijină aceste persoane aflate în autoizolare pentru procurarea hranei sau a bunurilor de strictă necesitate doar dacă aceste persoane nu dispun de ajutorul vecinilor, rudelor, prietenilor, care să le achiziționeze aceste alimente și trebuie să asigure hrana și aceste bunuri de strictă necesitate doar persoanelor care nu au condiții materiale sau nu au rude care să le procure această hrană”, a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 2,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: