Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Vrea să urce pe scenă şi la 70 de ani

Vasile Ciora este veteranul dansatorilor din Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. De mai bine de două decenii face parte din trupa de dans şi spune că vrea să urce pe scenă şi să încânte publicul cu prestaţia sa încă trei decenii de acum încolo, astfel încât să poată transmite tradiţiile şi generaţiilor viitoare.

Vasile Ciora are 45 de ani şi este solist balet la Ansamblul Profesionist "Doina Gorjului" de 23 de ani. Este din Târgu Jiu şi spune cu patimă că îşi iubeşte oraşul pe care nu l-ar schimba pentru nimic în lume. Deşi a avut prilejul să vadă şi să aibă reprezentaţii în marile oraşe ale lumii, Ciora spune că locul preferat în care să danseze este scena amfiteatrului în aer liber din centrul oraşului. Artistul ne-a mărturisit că îşi doreşte să poată dansa până la adânci bătrâneţe. "Sunt solist balet, care este ultimul grad de dansator. Totul începe de la dansator şi după aceea încep dansator cu 4, 3, 2, 1, sunt nişte clase de dansatori. După o anumită vechime ajungi la gradul de solist balet. Îmi place oraşul meu şi nu l-aş schimba niciodată pentru niciun alt oraş. Am văzut destule ţări în lumea aceasta, şi continente, dar România e România, e ceva diferit. E aparte, te-ai născut aici, aici trebuie să şi mori. Îmi place întotdeauna când mergem la scena din centru. Ca şi scenă nu o agreez prea tare pentru că este ciment şi ne doboară coloana tot timpul. Dar faptul că acolo pot să vină tot felul de persoane, copii, tineri şi bătrâni, să încercăm să le transmitem tradiţia, cred că scena din centru este cel mai bun loc. Îmi doresc să reuşesc să dansez până la 70 de ani, măcar la nivelul acesta", a spus Vasile Ciora.

"Mi-am văzut moartea cu ochii"

A avut parte şi de peripeţii de-a lungul vieţii sale de artist. Vasile Ciora spune cum de fiecare dată are emoţii atunci când împreună cu echipa sa dansează Căluşul. În timpul unei reprezentaţii a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. "Cu împiedicatul, se mai întâmplă să mai ai ezitări. Un moment aparte este întotdeauna când dansez Căluşul. Sunt vătaful căluşarilor la Doina Gorjului şi am un moment în care trebuie să intru pe beţe, urcat pe ele, pe spatele colegilor. S-a întâmplat ca o dată ca un coleg să se împiedice. Vă dau cuvântul de onoare că atunci mi-am văzut moartea cu ochii. Am reuşit să mă ţin pe ceilalţi trei, pentru că sunt patru colegi care mă ţin, dar singurul lucru care îţi vine atunci în cap este cum să eviţi să nu cazi în cap. Altă şansă nu ai. Ori cazi în cap, ori îţi rupi gâtul. Nu există alt variantă de a pica. Emoţii sunt, de fiecare dată când dansez Căluşul, îmi tremură picioarele", a mai spus Vasile Ciora.

HOBBY

Vasile Ciora are şi un hobby, mersul pe bicicletă. Artistul crede că tinerii ar trebui să opteze pentru acest mod de viaţă, pe principiul că este un sport sănătos. A dat şi sugestii tinerilor, să îmbine fotografia cu mersul pe bicicletă.

veteran_doina_gorjului

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: