Ofertă pentru 2020. Cât costă o noapte în spațiu!

Staţia Spaţială Internaţională va putea fi vizitată de turişti începând de anul viitor. Staţia va fi deschisă pentru activităţi comerciale şi de marketing, iar preţul pentru utilizarea ei nu va fi unul ieftin: 35.000 de dolari vor plăti turiştii pentru o noapte petrecută în spaţiu.

Staţia Spaţială Internaţională se află de peste 20 ani pe orbită şi a fost construită cu scopul de a studia efectele microgravitaţiei şi viaţa în spaţiu. SSI este plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319,6 kilometri şi 346,9 kilometri, conform datelor Agenţiei Spaţiale Europene (European Space Agency – ESA). Staţia Spaţială Internaţională este un proiect la care participă cinci mari agenţii spaţiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) şi ESA (o asociaţie de mai multe ţări europene).

Anunţul oficial că staţia spaţială va putea fi vizitată a fost făcut de NASA printr-un comunicat postat pe site-ul său, în care informează că Staţia Spaţială Internaţională este ”deschisă unor noi oportunităţi comerciale”. Costul pentru cei interesaţi să călătorească către ”ultima frontieră” va fi însă unul destul de piperat pentru că o noapte pe Staţia Spaţială va costa 35.000 de dolari, la care se adaugă şi costul transportului, care ar putea fi chiar mai mare. Bigelow Aerospace, o companie bazată în Las Vegas, Nevada, plănuieşte deja să folosească rachetele celor de la SpaceX pentru a transporta până la patru persoane către Staţia Spaţială într-un singur drum. Aceasta a mai fost vizitată de către şapte turişti în trecut, în călătorii organizate de Rusia, arată cei de la The Times. Activitatea Staţiei nu va fi întreruptă de către turişti, cercetătorii americani prezenţi acolo având scopul de a ajuta NASA în trimiterea unui astronaut pe Lună până în 2024. Pentru activităţile comerciale şi cele de marketing, companiile care vor dori să folosească Staţia vor trebui să dovedească faptul că au nevoie de mediul special, cu gravitaţie scăzută, oferit de aceasta ”pentru a permite manufactura, producţia sau dezvoltarea unei aplicaţii comerciale”.

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: