Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Vîlceanu: Discuţii despre insolvenţa CEO, numai pe guvernări PSD

Deputatul liberal Dan Vîlceanu a criticat declaraţia social-democratului Mihai Weber, care a vorbit despre un risc de insolvenţă la Complexul Energetic Oltenia, din cauza preţului mare al certificatelor de carbon. „Discuţii despre insolvenţa CEO au apărut numai pe guvernări PSD”, a remarcat Dan Vîlceanu.

Mihai Weber a spus că bugetul CE Oltenia a luat în calcul un preţ de 7-8 euro/certificat de carbon, dar preţul pe bursă este dublu. „Trebuie să găsim o soluţie până în 2019 de a achiziţiona aceste certificate, bugetul companiei fiind creionat pe 7–7,5 euro pe certificat, acum ducându-se la aproape 15 euro un certificat. Acest lucru pune în imposibilitatea continuării activităţii dacă nu găsim soluţii. Situaţia este alarmantă. Societatea va intra în insolvenţă, în incapacitatea de a-şi continua activitatea, dar există o preocupare deosebită din partea domnului secretar de stat Doru Vişan”, a fost declaraţia lui Weber.

Liberalul Dan Vîlceanu crede însă că pesediştii au uitat că sunt la guvernare. „Mai apare câte unul din senin, cum apare domnul Weber acum, şi ne spune că nu ştiu când va intra complexul în insolvenţă. Despre insolvenţa Complexului Energetic Oltenia, toate discuţiile au apărut numai pe guvernări PSD. Prima dată a apărut discuţia la Ciurel, Ponta şi aşa mai departe, acum iar a apărut discuţia tot de la un pesedist”, a spus Vîlceanu.

Acesta are explicaţii pentru comportamentul pesediştilor: „Ştiind că nu pot face nimic pentru Complexul Energetic Oltenia, pentru mineri şi energeticieni, încearcă să sperie oamenii cu insolvenţa, apoi să vină tot ei să spună că au rezolvat problema, deşi niciodată nu s-a pus problema de aşa ceva”. Vîlceanu spune că aşa fac pesediştii politică, inventează o problemă, apoi nu se întâmplă nimic, dar ei se dau salvatori.

În schimb, Weber spune că se bazează pe calcule în afirmaţiile sale. „Trebuie să găsim o soluţie pentru această problemă până în aprilie 2019, pentru achiziţionarea de certificate de carbon aferente producţiei din 2018. Bugetul companiei este făcut pe un preţ de 7-8 euro/certificat. Acum preţul este dublu. Suma în plus ar fi cât tot fondul de salarii al companiei, nu poate fi asigurat”, a explicat deputatul la un post de televiziune.

Vizualizări: 872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: