Viiturile de luna trecută au pus pe jar autoritățile locale

Viiturile care au afectat județul Gorj luna trecută au pus pe jar autoritățile locale. Primarii din comune nu vor să mai aibă probleme sau inundații și să se uite neputincioși cum apele spală drumuri sau distrug gospodării. De aceea au luat măsuri de urgență.

Mai toate comunele din județul Gorj au avut de suferit în urma viiturilor. Ploile au făcut ravagii, dar la dezastre a contribuit și faptul că albiile râurilor au fost colmatate sau șanțurile înfundate.

Un exemplu este orașul Tismana, care a fost serios afectat de precipitații. Apele de pe versanți au inundat străzi și gospodări. Autoritățile au luat măsuri imediate pentru a preîntâmpina alte evenimente meteo ca cele din lunile iunie și iulie. ”Eu am pus un mare accent pe curățirea șanțurilor. Avem foarte multe șanțuri de pământ și acolo sunt probleme. Sperăm să rezolvăm aceste lucruri. În plus de asta am solicitat celor de la Apele Române să decolmateze albiile râurilor și deja am început aceste acțiuni”, a declarat Petre Remetea, primarul din Tismana.

Și autoritățile locale din comuna Borăscu au solicitat sprijin de la Apele Române. ”Am avut discuții cu cei de la Apele Române să ne acorde sprijin pentru decolmatarea râurilor. Vrem să facem un protocol, la modul să vină cu utilaje și noi să le asigurăm combustibilul. În plus de asta am vorbit și cu oamenii să aibă grijă de șanțuri și să le desfunde”, a precizat primarul Constantin Țucu.

Acțiuni pentru prevenirea inundațiilor și a viiturilor se desfășoară și în comuna Ciuperceni. ”Noi facem în mod permanent decolmatări da vin din amonte restul lemnoase și deșeuri. În plus de asta noi anual trimitem înștiințări oamenilor să desfunde șanțurile și acolo unde nu se implică intervenim noi”, a spus primarul Daniel Dobrescu.

Vizualizări: 631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: