VIDEO Ultima emisiune la care a participat Elena Roată. Ultima dorință

Profesoara Elena Roată a participat cu doar câteva zile înainte de a se stinge din viață la o emisiune la Radio Târgu Jiu, moderată de Sorin Călugărița.

Aceasta și-a manifestat nemulțumirea față de implicarea autorităților în susținerea acțiunilor culturale. Elena Roată a fost mâhnită că Matei Vișniec, unul dintre cei mai mari dramaturgi români din toate timpurile, nu a fost întâmpinat de nimeni dintre autoritățile locale atunci când a venit la Târgu Jiu și i s-a înmânat o distincție din partea Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“: ”A fost George Banu, unul dintre cei mai mari critici ai dramaturgiei lumii, care trăiește la Paris, a fost Matei Vișniec și se știa deoarece se anunțase în programul festivalului, iar Matei Vișniec nu a fost întâmpinat. Nu mi se pare normal, vă spun sincer. (...) Matei Vișniec a avut o bună primire la Hunedoara. Haideți să le mai spunem în urechi“.

Cea mai mare dorință exprimată de Elena Roată în cadrul emisiunii a fost înființarea unei asociații care să dezvolte proiecte culturale: „Să înființăm o asociație și să facem proiecte viabile“.

Elena Roată, profesor de Limba și Literatura Română, a decedat marți, 30 august, în urma unui infarct. Ea a fost înmormântată pe 1 septembrie și a fost condusă pe ultimul drum de mulți colegi, prieteni, cunoscuți și mai ales elevi.

Vizualizări: 6,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: