Veste bună pentru angajatorii gorjeni care au oferit slujbe unor categorii de persoane

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj anunță că până la data de 10 februarie a.c. va efectua plățile pentru toate sumele restante legate de subvențiile acordate angajatorilor. Aceasta include subvenționarea locurilor de muncă pentru 1.080 de persoane, cu o sumă totală de 4.300.000 lei.

Suma reprezintă subvenția lunară de 2.250 lei acordată angajatorilor care au angajat categorii vulnerabile de persoane, cum ar fi cele peste 45 de ani, tineri absolvenți, tineri NEETs, persoane cu handicap, persoane care mai au 5 ani până la pensie sau unici întreținători ai unei familii.

Pe lângă aceasta, AJOFM Gorj a anunțat că, până în luna iunie 2024, vor fi soluționate solicitările de subvenționare depuse de către angajatori în cursul anului 2023. Această măsură implică un efort bugetar substanțial de 24.401.250 lei, beneficiind 1.530 de persoane.

Este important de menționat că instituția continuă să primească cereri pentru subvenționarea locurilor de muncă, iar acestea vor fi soluționate în ordinea depunerii lor și în limita bugetului acordat începând cu luna iulie 2024. 
 
 
 

Vizualizări: 2,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: