Solicitarea prefectului către conducerea CEO

Să urmărească îmbunătățirea condițiilor de muncă ale minerilor! E apelul public pe care îl face prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, spre conducerea Complexului Energetic Oltenia. Cu toate acestea, prefectul admite că „nu se pot face minuni peste noapte”.

Declarația prefectului vine în contextul în care, în această săptămână, s-a împlinit un an de la tragedia de la Jilț Sud, unde și-au pierdut viața trei mineri. „Țin legătura cu conducerea CEO. Pun întrebări legate de modul în care au fost investiți banii alocați pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, despre pietruirea din carieră. Lucrurile nu se pot îmbunătăți brusc, dar am toată încrederea și solicit public conducerii CEO să urmărească periodic îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților din Complexul Oltenia. Oricând apare o tragedie, trebuie să fie și un responsabil”, a anunțat prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

Cu toate acestea, Iulian Popescu admite că nu se pot schimba lucrurile radical peste noapte mai ales după mulți ani în care excavatoarele nu au putut avansa și au început să lucreze periculos. Periculos pentru salariați.

„Nu se pot face minuni peste noapte. În cariere, foarte mult timp nefăcându-se exproprieri, panta și unghiul de exploatare a ajuns într-un punct periculos pentru că nu se putea extinde. Din 2020, de când s-au corectat problemele care blocau exproprierile, de atunci se lucrează, dar nu s-a ajuns la capacitatea maximă de producție și la punerea în siguranță a parametrilor tehnici din cariere”, a mai declarat prefectul într-o emisiune la Gorj Online.

Vizualizări: 3,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: