Vară indiană cu temperaturi de peste 30 de grade în octombrie. Unde se poate face plajă!

În cea mai mare parte a țării vara se întoarce în acest weekend. Meteorologii au prognozat pentru sâmbătă și duminică temperaturi de vară, chiar și de peste 30 de grade.

În acest weekend de octombrie se anunță temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Vara indiană aduce temperaturi de plajă iar pe alocuri acestea ar putea depăși ușor pragul de 30 grade Celsius.

Un val de căldură pătrunde în România iar temperaturile vor ajunge la 32 de grade Celsius. Cauza acestor schimbări climatice este un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică. Acesta ar determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor crește uimitor de repede, iar vremea va deveni foarte de caldă pentru această perioadă din an. Vineri la prânz termometrele au arătat între 22 și 28 de grade iar noaptea dinspre vineri spre sâmbătă a fost neobișnuit de caldă în vestul țării.

Chiar dacă inversiunile termice și norii ar putea atenua încălzirea în unele zone, temperaturile maxime vor depăși 25 – 26 de grade în cea mai mare parte a țării în acest weekend.

Local, în Muntenia, inclusiv în București, în sud-estul Olteniei, în Dobrogea și în zonele de câmpie din Moldova, la prânz, mercurul din termometre va urca până la 27 – 30 de grade.

Izolat, mai ales în sudul extrem al Românei, sunt posibile și maxime ceva mai ridicate, de până la 31 – 32 de grade.

Deși intensitatea căldurii va scădea ușor duminică, în sudul și estul țării vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă, iar la prânz sunt așteptate temperaturi cuprinse între 25 și 30 de grade, potrivit meteorologilor.

Meteorologii estimează că și în noiembrie temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale. Local vor fi şi precipitații care din 15 noiembrie vor cuprinde cea mai mare parte a țării.

Vizualizări: 548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: