Salată de sfeclă roşie cu brânză de capră
Salata de sfeclă roşie cu brânză de capră este o salată rafinată, uşor de gătit, gustoasă, dar mai ales foarte sănătoasă. Ingredientele folosite sunt simple şi timpul de gătire este redus.
Salata de sfeclă roşie cu brânză poate fi consumată ca un aperitiv înaintea cinei în familie sau poate fi un pacheţel de prânz. Indiferent cum alegeţi să o consumaţi, salata este o binecuvântare pentru trup şi suflet deopotrivă!
Ingrediente: 400g sfeclă roşie fiartă, curăţată şi tăiată felii, 200 g brânză de capră, o legătură de mărar tocat mărunt, 30 ml ulei de măsline,10 ml oţet balsamic, zeama de la jumătate de lămâie, o linguriţă de zahăr brun, sare de mare.
Mod de preparare: Într-un bol încăpător se pune ceapa tocată şi feliile de sfeclă roşie. Se stropesc cu ulei de măsline, oţet balsamic şi zeamă de lămâie.
Se adaugă o linguriţă de zahăr peste care se adaugă mărarul proaspăt tocat.
Se amestecă bine şi se potriveşte cu sare.
La final, pe fiecare farfurie se aşază felii de brânză de capră.