Utilajele Carierei Peșteana au intrat abuziv pe terenurile locuitorilor
Scandal între șefii din CE Oltenia și gorjenii care au terenuri în Urdari, unde s-a înaintat abuziv pe o suprafață mare de teren. Mai mulți locuitori spun că unitatea minieră din zonă a intrat cu utilajele, abuziv, pe terenurile lor din comuna Urdari, fără să plătească. Ei mai spun că cei de la Cariera Peșteana oferă 3 lei pe mp, ceea ce li se pare bătaie de joc. Șefii CE Oltenia întâmpină probleme și în negocierile cu cei de la Roșia de Amaradia, a dezvăluit primarul Liviu Cotojman.
Oamenii sunt nemulţumiți că s-a intrat abuziv cu excavatoarele pe terenurile pe care le au în comuna Urdari, fără să fie despăgubiți. Unul dintre proprietari, Cătălin Pârvulescu, a menționat că a acţionat în judecată pe cei de la cariera minieră. Acesta spune că șefii CE Oltenia și-au bătut joc de el, dar și de alți oameni. Spune că i s-au oferit 3 lei pe mp, iar un director de la companie și-a vândut un teren cu 5 euro pe mp, către primăria Urdari. Oamenii mai spun că terenul a fost grav avariat apărând crăpături și că nu mai poate fi cultivat. “Am fost la diferite negocieri, din 2012, și au spus că nu pot oferi mai mult. Au intrat cu excavatorul abuziv, deși am și o hotărâre judecătorească, am titlu de proprietate. În zona Urdari se vinde cu 5 euro mp. Vreau să spun că atâta se vinde terenul în zonă, chiar șeful de la Achiziții, Cheroiu, a vândut cu 5 euro pe mp în 2008, dar nouă ne dă cu 3 lei. Unde s-a mai văzut așa ceva? Un preț de mizerie. Domnul Braia e de vină că nu a luat în seamă ordonanța președințială”, a declarat acesta. Pârvulescu spune că are 21 de ari și crede că ar trebui să i se ofere mai mult de 3 lei pe mp. „Din 2008 ne dau tot 3 lei”, a spus acesta.
Probleme și la Roșia de Amaradia
Negocierile sunt în impas și la Roșia de Amaradia. Activitatea de la SM Prigoria se mută spre Cheile Oltețului, dar oamenii sunt supărați că au rămas cu terenurile vraiște. În același timp, mai sunt 30 de proprietari care așteaptă să negocieze pentru terenurile ce urmează să fie preluate de companie.
“Cetățenii s-au dus și au încercat să oprească activitatea de acum de pe raza localității. Strâng materialele ce au mai rămas pe acolo. Se gândesc că strâng fiarele și ei rămân cu terenurile devastate. Sunt în jur de 200 de cetățeni care trebuie să primească bani. Până acum își luau deja banii, se negocia din luna mai, iar acum suntem aproape de septembrie și nici nu au negociat”, a declarat Liviu Cotojman.
De asemenea, până acum, compania închiria terenurile de la oameni, dar acum dorește să le cumpere.