Urşii au băgat spaima în gorjeni

Urşii încă bagă spaima în gorjeni. Au fost semnalate cazuri când animalele sălbatice au intrat în gospodăriile oamenilor, au ucis animale domestice ori au distrus culturi. În Rânca, urşii au ajuns să intre în cabane să caute mâncare. 

Prefectul judeţului Gorj a explicat că a avut mai multe discuţii cu autorităţile locale unde au fost probleme, dar şi cu oficiali ai Ministerului Mediului, care se gândesc la ordine de recoltare a urşilor din zonele unde fac probleme. “Există foarte multe incidente cu urşi. Am discutat cu reprezentanţii Mediului, Apelor şi Pădurilor. Nu suntem singurul judeţ cu această problemă. Există discuţii foarte avansate în cadrul Ministerului pentru emiterea unui ordin de recoltare a unui număr de exemplare de urşi tocmai pentru a avea un impact de protecţie asupra cetăţenilor şi bunurilor”, a declarat prefectul judeţului Gorj, Iulian Popescu.

În plus, primarii vor fi nevoiţi să adauge fiecare incident într-un registru special. „Am avut o discuţie cu primarii şi instituţiile implicate în zonele unde au fost semnalată prezenţa urşilor. Am obligat primarii să completeze în registrul special al atacului urşilor pentru că există două speţe: se depun documente în ce priveşte despăgubirea, apoi un registru naţional de incidente al atacurilor urşilor”, a mai spus prefectul Iulian Popescu. 

În funcţie de gravitatea incidentului, se poate merge, adaugă prefectul, până la împuşcarea animalului. 

Vizualizări: 3,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: