ITM Gorj: Controale în centrele de asistenţă socială

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au desfăşurat, în perioada 07-18 august 2023, un total de 42 de controale, acoperind aspecte legate atât de relațiile de muncă, cât și de securitatea și sănătatea în muncă. Aceste acțiuni de control au avut drept rezultat identificarea a 17 situații de neconformitate, care au dus la aplicarea a 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 89.500 lei.

Controalele au vizat angajatorii din diverse domenii, cu accent pe sectoarele cu impact semnificativ asupra lucrătorilor și asupra comunității, cum ar fi asistența socială cu cazare, asistența socială fără cazare, activitățile centrelor de îngrijire medicală și centrele de recuperare psihică și de dezintoxicare.

În cadrul aceleiași perioade, între 01-18 august 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a derulat Campania Națională pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și cerințele minime pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor. Această campanie a avut drept obiectiv principal identificarea și remedierea neconformităților în rândul angajatorilor care activează în domeniile precizate mai sus.

În cadrul acestei campanii, au fost supuse verificării 10 angajatori, iar ca rezultat al analizelor, au fost impuse opt măsuri de intrare în legalitate pentru a remedia neconformitățile depistate.

Obiectivele urmărite de către inspectorii de muncă în cadrul acestei campanii au inclus:

Identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și securitatea și sănătatea în muncă.


Aplicarea măsurilor corespunzătoare pentru aducerea angajatorilor în conformitate cu legislația în vigoare.


Creșterea gradului de conștientizare a atât angajatorilor, cât și a lucrătorilor, cu privire la importanța respectării prevederilor legale din domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.


Eliminarea neconformităților identificate în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă în rândul angajatorilor din domeniile vizate.

Galerie foto


Vizualizări: 1,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: