Un primar din Gorj vrea să fie Zelenski de România. „Mă duc la luptă fără frică“ - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că România nu va fi implicată în conflictul dintre Rusia și Ucraina. „Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde, NATO nu va fi implicat în acest conflict militar şi nici România”, a spus președintele. Asta nu înseamnă însă că autoritățile nu se pregătesc pentru ce este mai rău. Românii reacționează diferit, unii își fac pașapoarte pentru a pleca în caz de conflict, alții și-au făcut deja bagajul, pentru cazul în care trebuie să își apere țara. Este și cazul primarului din comuna gorjeană Slivilești, care are ranița pregătită.

Primarul din comuna Slivilești dă dovadă de curaj și este dispus să-și apere țara dacă i se va cere.

Sorin Bucurescu le cere oamenilor să nu intre în panică, dar să fie pregătiți. ”Mă duc la luptă fără frică. Trebuie să înțelegem că nu suntem departe, iar pericolul este mai aproape decât ne-am imaginat. Dacă săptămâna trecută conducerea țării ne spune să fim liniștiți, în ultimele zile semnalele s-au schimbat. Îmi este greu, dar asta este. Și când plec la Târgu-Jiu sau prin țară, de abia aștept să mă întorc acasă și, chiar dacă îmi va fi greu să plec, voi face acest lucru”, a spus Bucurescu.

Primarul s-a și pregătit pentru asta cu simț de răspundere. ”Eu sunt pregătit în orice moment. Nu voi da înapoi. Am mașina 4x4 pregătită cu plinul făcut, am bocanci, am ținută, haine și un rucsac plin cu conserve ce nu are nici magazinul alimentar din centrul comunei. Am butelie, am brichete de aprins focul, topoare și, când mi se va cere, voi pleca pe front fără frică”, a spus primarul.

Sorin Bucurescu speră ca și ceilalți primari din Gorj să-i urmeze exemplul, dar și localnicii. ”Eu am făcut armata și știu să mă apăr. Sper că și colegi de-ai mei de la primăriile din județ să facă acest lucru și să nu dea înapoi, că nici un căpitan nu-și părăsește corabia când aceasta e pe punctul de a se scufunda. În ceea ce privește localnicii, sunt și curajoși care vor să mă urmeze, dar am și bărbați de stau sub fusta femeii și care și-au făcut planul să se bage în mină. Cum Zelenski își apără țara de un nebun, așa voi face și eu pentru țara mea”, a mai spus primarul din Slivilești.

Până acum, NATO a refuzat să se implice direct în conflict, astfel că nici pentru România nu este un risc iminent.

Vizualizări: 7,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: