Un nou potop la orizont. Se strâng ajutoare!

Județul Galați, deja grav lovit de inundații, va fi din nou sub cod roșu de ploi, în noaptea de luni spre marți. "În județul Galați va ploua torențial și abundent. Cantitățile de apă vor fi în timp scurt de 40-50 l/mp, iar în partea de centru și de vest a județului, cu o probabilitate mare, de 80-100 l/mp", anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Între timp, oameni din toată țara s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe sinistrați. De la Târgu Jiu, au fost strânse pături, saltele, produse de igienă și alimente. Transportul materialelor a fost asigurat cu sprijinul unei societăți comerciale private din municipiul Târgu Jiu. Sportivii de la CSM Târgu Jiu – secția de baschet au adus alimente și bunuri pentru sinistrații din Galați, la punctul de colectare de la Hotel Brâncuși din municipiu. 

eMAG s-a alăturat Apelului Umanitar al Crucii Roșii Române „Oamenii ajută oameni” și a deschis platforma pentru donații în ajutorul sinistraților din județele Vaslui și Galați. Oricine cumpără un produs de pe eMAG poate face o donație direct din checkout. Clienții pot alege să doneze 10, 50, 100 sau 500 de lei, la finalul sesiunii de cumpărături. 

Și astăzi vor fi ploi în toată țara. În nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și sudul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50-70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp. (A.M.)

actualizare: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat duminică, 29 septembrie, în contextul avertizărilor meteorologice şi hidrologice, activarea Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, pentru monitorizarea atentă şi permanentă a situaţiei din teren şi intervenţia rapidă în caz de necesitate.

Vizualizări: 1,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: