Un jucător al Universităţii Craiova îşi ia cetăţenie română

Portarul Universităţii Craiova, Mirko Pigliacelli, a declarat că a făcut deja demersurile pentru a primi cetăţenie română şi speră să poată evolua pentru naţionala tricoloră. Goalkeeperul italian se află deja de patru ani în România, timp în care a fost titular indiscutabil la Universitatea Craiova.

Portarul a dezvăluit intenţiile sale, după ce a fost întrebat, în glumă, dacă îşi face „paşaport de Oltenia”. „Am vorbit deja să-mi fac paşaport românesc, o vom face, cred că în iunie se va rezolva. Cu paşaportul, sper să am şi o şansă de a juca pentru naţionala României”, a spus Pigliacelli citat de Pro Sport.

Cotat la 1,4 milioane de euro, portarul de 28 de ani are selecţii în naţionalele Italiei, dar numai la nivel de tineret şi de juniori U20, U19 şi U18, aşa că ar putea evolua în tricolor.

Mirko Pigliacelli spune că vrea să-şi prelungească şederea în România şi chiar ia în calcul să se retragă din activitate de la Universitatea Craiova. „Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar fi un lucru foarte frumos să mă retrag de la Universitatea Craiova, îmi doresc lucrul acesta. Fanii noştri au ceva special, nu poţi avea o comparaţie exactă, ei sunt unici în felul lor, dar dacă ar trebui să-i compar cu fanii unei echipe din Italia, aceea ar fi Napoli” a spus Pigliacelli, răspunzând unor întrebări venite din partea fanilor olteni.

Mirko Pigliacelli va mai rămâne pentru cel puţin încă un sezon la Universitatea Craiova, conform declaraţiei agentului său, Danilo Caravello. Portarul italian de 28 de ani se află de patru ani la Universitatea Craiova, el având contract până în vara aceasta, dar cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon, iar aceasta ar fi fost activată, conform spuselor impresarului italian. Danilo Caravello a declarat că Pigliacelli este considerat „un element esenţial” pentru formaţia din Bănie, care se află „într-o mare revenire în campionat”.

Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: