Un gorjean scrie istorie în sportul românesc: Prima medalie de aur câștigată la Campionatele Europene în proba de dublu vâsle!

Zi memorabilă pentru canotajul românesc! Enache Marian Florin și Andrei Cornea au câștigat aur la Campionatele Europene de la Szeged. Această performanță  este cu atât mai remarcabilă, deoarece marchează primul triumf al României la proba de dublu vâsle masculin în istoria Campionatelor Europene.

Enache Marian Florin, din Aninoasa, Gorj, alături de care am discutat mai multe despre canotaj în trecut (vezi aici), a reușit să pună din nou România pe harta mondială a canotajului!

"AUR pentru echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), compus din Andrei Cornea și Marian Enache, la Campionatele Europene de la Szeged. Băieții au condus detașat cursa încă de la start și au reușit să aducă prima medalie de aur la masculin pentru țara noastră la CE 2024. Felicitări", a publicat Federația Română de Canotaj.

"România ocupă locul 2 în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de Canotaj 2024, după Marea Britanie, dar înaintea Italiei, Norvegiei și Germaniei. Țara noastră a participat la competiții cu 13 echipaje compuse din 36 de sportivi și a câștigat 8 medalii, dintre care 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz", a postat pe Facebook Federația Română de Canotaj. 

Așteptăm cu sufletul la gură Jocurile Olimpice de la vară! Îi urăm mult succes lui Enache Marian și colegilor lui!

Vizualizări: 3,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: