Umilinţă pentru PSD, uimire la Ursulescu pentru că "oamenii nu sunt mai deschişi la minte" şi siguranţă pentru victorie la Bârcă
Scrutinul desfăşurat duminica trecută la Turburea a răsturnat orice pronostic electoral şi a lăsat cu gura căscată cam pe oricine mai era interesat de politică. PSD Gorj a suferit un eşec lamentabil după ce a mers pe mâna moartă a lui Teodor Iloiu, iar liberala Daniela Ursulescu a spus nici mai mult că ea spera să câştige din primul tur pe motiv că îi credea pe alegători "mai deschişi la minte". Cel mai calm e democrat-liberalul Ion Bârcă, intrat în turul doi şi sigur pe victoria pe care o speră pentru duminica viitoare. Între timp, la Târgu Jiu, şefii de organizaţii judeţene se acuză sau se scuză în funcţie de procentele din dreptul fiecăruia, dintre toţi fiind evident că social-democraţii au pierdut foarte mult teren în lupta politică, ajungând aproape să fie egali cu conservatorii pe care nu au dat doi bani până acum.
Alegerile de la Turburea s-au finalizat fără ca postul de primar să fie ocupat, aşa cum sperau cetăţenii care au venit în număr foarte mare la urne. Căraţi cu maşinile politicienilor sau mânaţi de dorinţa de a vota un nou edil pentru localitate, oamenii aproape că s-au înghesuit să vină la secţiile de votare, la finalul zilei, după numărarea voturilor, PNL şi PDL având câştig de cauză. Candidaţii celor două formaţiuni politice se vor confrunta în turul doi al alegerilor locale anticipate, în urma centralizării rezultatelor din toată localitatea, candidatul liberal Daniela Ursulescu situându-se pe primul loc, având 1076 de voturi, pe locul doi fiind democrat-liberalul Ion Bârcă, votat de 859 de alegători.
Oricât au sperat mai marii PSD Gorj că omul lor va intra măcar în turul doi, Teodor Iloiu, fost primar al comunei timp de două mandate, până în 2008, a obţinut doar 267 de voturi, situându-se pe locul trei, la o distanţă ca de la Pământ la Lună faţă de candidatul de pe locul doi. Iloiu nu numai că a obţinut de vreo trei ori şi ceva mai puţine voturi decât PDL, dar aproape că a adus PSD la egalitate cu PC-ul. Candidatul Partidului Conservator, Vasilică Băltăreţu, a fost votat de 203 alegători, în condiţiile în care liderul PC Gorj, fostul senator Ilie Petrescu a fost mai tot timpul luat în derâdere de "partenerii" din PSD. Acum social-democraţii sunt aproape la fel de "mari" ca şi conservatorii, deşi, evident, Turburea reprezintă doar un episod trist pentru PSD Gorj.
Pe ultimele locuri, după numărarea voturilor de duminică, s-au clasat reprezentantul PNG, Dumitru Coman, cu 99 de voturi, şi candidatul PRM, Ovidiu Marcoci, cu doar 11 voturi. La urne s-au prezentat 2515 persoane din totalul de 3505 alegători înscrişi pe listele electorale, localitatea Turburea având circa 5000 de locuitori. Postul de primar al comunei a rămas vacant după ce fostul edil, liberalul Daniel Ursulescu, a decedat la sfârşitul lunii iunie într-un accident rutier. Soţia acestuia a candidat acum din partea PNL, situându-se pe locul întâi.
Ursulescu nu înţelege de ce nu a ieşit din primul tur, Bârcă se vede câştigător
Aşadar, Daniela Ursulescu se va confrunta cu Ion Bârcă duminică, 30 august, când la Turburea va fi organizat turul doi al alegerilor anticipate pentru ocuparea postului de primar. Cei doi au avut reacţii diferite după aflarea rezultatelor finale. Cel mai relaxat a fost candidatul PDL, Bârcă fiind sigur de victorie, deşi mai are de recuperat o diferenţă de voturi pe care o poate lua de la ceilalţi contracandidaţi ieşiţi din cursă. Deşi au fost două săptămâni grele de campanie la Turburea, Bârcă este hotărât să meargă din nou din poartă în poartă pentru a le mulţumi celor care i-au dat votul şi pentru a-i convinge pe cei care nu l-au votat că este cea mai bună alegere pentru Turburea. „Ţin să le mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat votul. Eu respect cetăţenii din Turburea şi le mulţumesc sincer pentru încrederea acordată. Sper ca în zilele următoare să conving şi mai mulţi locuitori din Turburea că sunt cea mai bună alegere pentru Primărie. Pentru mine interesul cetăţeanului este pe primul plan. Aşa cum am făcut şi în perioada cât am fost viceprimar, uşa instituţiei va fi deschisă în permanenţă pentru cetăţeni”, declară Bârcă.
De partea celalaltă, Daniela Ursulescu pare să fi suferit o decepţie duminică seara, ea sperând mereu că memoria soţului său o va ajuta să câştige din primul tur, lucru care nu s-a întâmplat şi care ar putea să nu se întâmple nici după alegerile de duminica viitoare. Oricât ar fi ţinut la fostul edil decedat în luna iunie, oamenii votează altfel decât s-ar fi aşteptat Daniela Ursulescu, atuul lui Bârcă fiind acela că reprezintă un partid aflat la putere, care îl poate ajuta în rezolvarea problemelor comunei. Daniela Ursulescu a făcut însă o declaraţie şocantă referitoare la electorat, după ce a aflat procentele finale. “Credeam că oamenii sunt mai deschişi la minte, dar se pare că m-am înşelat”. Altfel spus, numai proşti nu au fost făcuţi cei care nu au votat-o pe liberală. Soţia fostului primar a spus aceste cuvinte supărată că nu a fost votată de suficienţi cetăţeni pentru a ieşi din primul tur. „Nu mă bucur că am intrat în turul doi pentru că oamenii nu au înţeles nimic. Nu mă bucur că am câştigat acest tur de scrutin. Am candidat pentru că vroiam să fie altfel, să se schimbe mentalităţile cetăţenilor. Oamenii m-au votat pe mine, dar aşteptam mai mult”, a declarat Daniela Ursulescu după aflarea rezultatelor. Soţia fostului primar era duminică seara foarte supărată pe electorat. A găsit însă şi motivul pentru care oamenii nu au votat-o într-un număr mai mare. Şocant, dar adevărat, aceasta a spus că cetăţenii nu sunt deschişi la minte şi de aceea nu au votat cum îşi dorea ea. „Aşteptam să ies din primul tur şi mă aşteptam la mai multă inteligenţă din partea oamenilor”, a declarat Daniela Ursulescu.
Iloiu a ieşit din primul tur...şifonat rău de tot, spre supărarea lui Călinoiu
Indiferent cât de dezamăgită ar fi candidata PNL, situată totuşi pe primul loc, cea mai cruntă dezamăgire a fost înregistrată la PSD, acolo unde Teodor Iloiu a reuşit să aducă partidul la genunchiul broaştei. Responsabil cu campania electorală a social-democraţilor a fost la Turburea nimeni altul decât preşedintele executiv Ion Călinoiu, care acum caută ţapi ispăşitori pentru a-şi convinge colegii că nu ar fi neapărat vina lui pentru voturile puţine de pe 23 August. Călinoiu dă de înţeles că zilele lui Iloiu în PSD sunt numărate, candidatul la funcţia de primar fiind consilier local, dar doar pentru câteva zile pentru că partidul se pregăteşte să îi retragă sprijinul şi, deci, să îl abandoneze după eşecul de duminică.
Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, declară că va propune retragerea sprijinului politic pentru candidatul partidului în alegerile locale anticipate din comuna Turburea, precum şi desfiinţarea organizaţiei locale, după rezultatele proaste înregistrate în urma scrutinului de duminică. Călinoiu afirmă că fostul primar Teodor Iloiu a fost susţinut pentru un nou mandat doar pentru că a declarat permanent că va câştiga, sondajele de opinie plasându-l pe locul doi. Preşedintele executiv al PSD Gorj susţine însă că scorul de circa 10% obţinut duminică şi situarea acestuia pe locul trei arată clar că Iloiu nu a ştiut să îşi evalueze şansele.
"El nu va mai avea sprijinul meu niciodată şi voi propune şi partidului să-i retragem sprijinul politic, el fiind consilier local. Voi cere şi reorganizarea organizaţiei de la Turburea pentru că a suferit un eşec total la aceste alegeri. Puteam să pierdem cu scorul acesta pe mâna altcuiva, dar nu cu el, care a fost primar două mandate. Ei, cei de acolo s-au încăpăţânat şi au susţinut mereu că au şanse pentru turul doi", afirmă Călinoiu, cel care acum două săptămâni apărea cu Florin Cârciumaru alături de Teodor Iloiu şi cu primarii PSD din Căpreni şi Ţânţăreni pentru a arăta de cât sprijin se bucură candidatul partidului la alegerile de duminica trecută. Acum, după eşecul de pe 23 August social-democraţii sunt greu de găsit pentru a comenta procentele mici din dreptul partidului.
Preşedintele executiv al PSD Gorj a coordonat campania electorală de la Turburea din partea organizaţiei judeţene, Călinoiu spunând însă că nu el l-a impus pe Iloiu drept candidat, decizia fiind luată în Biroul Executiv Judeţean, lucru pe care unii membri ai Biroului nu prea îl ştiau. Acesta afirmă că aşteaptă însă cu interes să vadă câţi bani au cheltuit celelalte partide cu proprii candidaţi, Călinoiu spunând că PSD i-a asigurat lui Iloiu doar 1000 de afişe şi alte materiale de propagandă, fără a se folosi sume mari.
PRM are doar 11 alegători şi caută ceva mai mulţi
"Revoluţia" promisă de Călinoiu pentru colegii de partid din Turburea se va produce şi la PRM, partid al cărui candidat a reuşit performanţa destul de rară prin politica gorjeană de a fi votat de doar 11 persoane. Dacă scădem votul său şi al soţiei, mai rămân 9 persoane care au avut, teoretic, încredere, în Ovidiu Marcoci. Ţinând cont că Turburea are cinci sate, rezultă că pentru Marcoci nu au votat nici măcar doi oameni într-un sat, ceea ce, pentru reprezentantul unui partid "justiţiar" reprezintă un mare nimic. În acest context, candidatul PRM la postul de primar al comunei Turburea, Ovidiu Marcoci, îşi va pierde şi funcţia de consilier local după eşecul înregistrat la alegerile de duminică.
Evident că o parte de vină pentru dezastrul de la Turburea îl au şi şefii PRM Gorj, preşedintele Ion Fugaru fiind ieri de negăsit, dat fiind procentul mic al lui Marcoci. Doi dintre apropiaţii acestuia, Constantin Lemnaru şi Gheorghe Bucălăete, vicepreşedinte şi primvicepreşedinte al filialei judeţene, au spus ieri că nu s-au implicat în campania lui pe motiv că Marcoci ar fi declarat că se descurcă pe cont propriu. Atât de bine s-a descurcat candidatul PRM că acum colegii de la Târgu Jiu nu ştiu cum să mai scape de el pentru ruşinea pe care le-a adus-o în casă, mai ales că la europarlamentare filiala spera la o redresare electorală. Vicepreşedintele Constantin Lemnaru a anunţat însă acum că partidul îi va retrage acestuia sprijinul politic şi pentru funcţia de consilier local, PRM fiind oricum în reorganizare la Turburea.
"Noi în Turburea suntem în reorganizarea organizaţiei. Nici nu am vrut să punem candidat acolo pentru că lucrăm să facem o organizaţie ca lumea, iar el e doar interimar. Marcoci a vrut să candideze şi noi am zis să nu-i rupem orice şansă. A spus că nu-i trebuie nimic şi l-am lăsat. Noi contactăm oameni ca lumea, serioşi, la Turburea, el nefiind la cerinţele partidului, şi de aia l-am lăsat că candideze, dar nu credeam că ia doar atâtea voturi", spune Lemnaru.
Bătălia se duce totuşi între PDL şi PNL
Democrat-liberalul Ionel Manţog crede că lupta pentru turul doi va fi una echilibrată în campania electorală de la Turburea, în timp ce liberalul Dan Ilie Morega cere patrule de Poliţie şi Jandarmerie care să fie prezente prin satele comunei. Candidaţii PNL şi PDL se vor confrunta în turul doi al alegerilor anticipate, Manţog fiind de părere că partidul său are şanse mari să câştige duminica viitoare, dacă echipa de campanie constituită în jurul lui Ion Bârcă se va mobiliza la fel ca până acum. Fostul lider al PDL Gorj declară că Bârcă a obţinut mai multe voturi decât se aştepta, la fel ca şi PNL, deşi liberalii sperau chiar la o victorie din primul tur, ceea ce nu s-a întâmplat. Manţog spune că ambii candidaţi au luat voturi mai multe în detrimentul candidatului PSD, care şi-a transformat partidul într-unul de "mâna a cincea", prin scorul slab obţinut duminică.
"Domnul Călinoiu pare să fi preluat conducerea organizaţiei în ultima perioadă şi nu putem decât să-i dorim multe succese în această activitate pentru că, până acum, nouă ne convine. Eu am convingerea că dacă vom reuşi să ne mobilizăm şi în continuare în jurul candidatului nostru, Ion Bârcă are şanse mari pentru a câştiga", spune democrat-liberalul.
Dan Ilie Morega, al cărui partid a obţinut cele mai multe voturi, pune semnul egal între democrat-liberalul Bârcă şi social-democratul Teodor Iloiu, considerându-i pe amândoi "fără prestanţă şi prestigiu", semn că nici lui nu-i convine faptul că Dana Ursulescu nu a câştigat din primul tur, aşa cum se tot vorbea prin partid în timpul campaniei electorale. El e convins că liberala Dana Ursulescu ar fi cea mai potrivită pentru a-i lua locul soţului său la Primărie, Morega declarând că se teme ca alegătorii să nu fie mituiţi în perioada următoare. Şeful PNL Gorj susţine că reprezentantul PDL, Ion Bârcă, ar fi oferit pâine şi pulpe alegătorilor care l-au votat şi crede că mita electorală ar putea fi dată şi în contextul turului doi. Deşi nu a prezentat şi dovezi în acest sens, Morega cere Poliţiei şi Jandarmeriei să formeze patrule mixte, care să se deplaseze permanent prin satele din Turburea pentru a preveni apariţia unor incidente, inclusiv a celor de tip "mită electorală", despre care liderul liberal a vorbit la toate alegerile în care a fost implicat.
Reprezentanţi ai Poliţiei Judeţene au precizat că poliţiştii şi jandarmii au fost prezenţi la Turburea şi înainte de turul doi al alegerilor şi vor fi prezenţi şi de acum încolo în localitate, pentru a nu se înregistra incidente.
Distribuie
Trimite pe WhatsApp
Alegerile de la Turburea s-au finalizat fără ca postul de primar să fie ocupat, aşa cum sperau cetăţenii care au venit în număr foarte mare la urne. Căraţi cu maşinile politicienilor sau mânaţi de dorinţa de a vota un nou edil pentru localitate, oamenii aproape că s-au înghesuit să vină la secţiile de votare, la finalul zilei, după numărarea voturilor, PNL şi PDL având câştig de cauză. Candidaţii celor două formaţiuni politice se vor confrunta în turul doi al alegerilor locale anticipate, în urma centralizării rezultatelor din toată localitatea, candidatul liberal Daniela Ursulescu situându-se pe primul loc, având 1076 de voturi, pe locul doi fiind democrat-liberalul Ion Bârcă, votat de 859 de alegători.
Oricât au sperat mai marii PSD Gorj că omul lor va intra măcar în turul doi, Teodor Iloiu, fost primar al comunei timp de două mandate, până în 2008, a obţinut doar 267 de voturi, situându-se pe locul trei, la o distanţă ca de la Pământ la Lună faţă de candidatul de pe locul doi. Iloiu nu numai că a obţinut de vreo trei ori şi ceva mai puţine voturi decât PDL, dar aproape că a adus PSD la egalitate cu PC-ul. Candidatul Partidului Conservator, Vasilică Băltăreţu, a fost votat de 203 alegători, în condiţiile în care liderul PC Gorj, fostul senator Ilie Petrescu a fost mai tot timpul luat în derâdere de "partenerii" din PSD. Acum social-democraţii sunt aproape la fel de "mari" ca şi conservatorii, deşi, evident, Turburea reprezintă doar un episod trist pentru PSD Gorj.
Pe ultimele locuri, după numărarea voturilor de duminică, s-au clasat reprezentantul PNG, Dumitru Coman, cu 99 de voturi, şi candidatul PRM, Ovidiu Marcoci, cu doar 11 voturi. La urne s-au prezentat 2515 persoane din totalul de 3505 alegători înscrişi pe listele electorale, localitatea Turburea având circa 5000 de locuitori. Postul de primar al comunei a rămas vacant după ce fostul edil, liberalul Daniel Ursulescu, a decedat la sfârşitul lunii iunie într-un accident rutier. Soţia acestuia a candidat acum din partea PNL, situându-se pe locul întâi.
Ursulescu nu înţelege de ce nu a ieşit din primul tur, Bârcă se vede câştigător
Aşadar, Daniela Ursulescu se va confrunta cu Ion Bârcă duminică, 30 august, când la Turburea va fi organizat turul doi al alegerilor anticipate pentru ocuparea postului de primar. Cei doi au avut reacţii diferite după aflarea rezultatelor finale. Cel mai relaxat a fost candidatul PDL, Bârcă fiind sigur de victorie, deşi mai are de recuperat o diferenţă de voturi pe care o poate lua de la ceilalţi contracandidaţi ieşiţi din cursă. Deşi au fost două săptămâni grele de campanie la Turburea, Bârcă este hotărât să meargă din nou din poartă în poartă pentru a le mulţumi celor care i-au dat votul şi pentru a-i convinge pe cei care nu l-au votat că este cea mai bună alegere pentru Turburea. „Ţin să le mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat votul. Eu respect cetăţenii din Turburea şi le mulţumesc sincer pentru încrederea acordată. Sper ca în zilele următoare să conving şi mai mulţi locuitori din Turburea că sunt cea mai bună alegere pentru Primărie. Pentru mine interesul cetăţeanului este pe primul plan. Aşa cum am făcut şi în perioada cât am fost viceprimar, uşa instituţiei va fi deschisă în permanenţă pentru cetăţeni”, declară Bârcă.
De partea celalaltă, Daniela Ursulescu pare să fi suferit o decepţie duminică seara, ea sperând mereu că memoria soţului său o va ajuta să câştige din primul tur, lucru care nu s-a întâmplat şi care ar putea să nu se întâmple nici după alegerile de duminica viitoare. Oricât ar fi ţinut la fostul edil decedat în luna iunie, oamenii votează altfel decât s-ar fi aşteptat Daniela Ursulescu, atuul lui Bârcă fiind acela că reprezintă un partid aflat la putere, care îl poate ajuta în rezolvarea problemelor comunei. Daniela Ursulescu a făcut însă o declaraţie şocantă referitoare la electorat, după ce a aflat procentele finale. “Credeam că oamenii sunt mai deschişi la minte, dar se pare că m-am înşelat”. Altfel spus, numai proşti nu au fost făcuţi cei care nu au votat-o pe liberală. Soţia fostului primar a spus aceste cuvinte supărată că nu a fost votată de suficienţi cetăţeni pentru a ieşi din primul tur. „Nu mă bucur că am intrat în turul doi pentru că oamenii nu au înţeles nimic. Nu mă bucur că am câştigat acest tur de scrutin. Am candidat pentru că vroiam să fie altfel, să se schimbe mentalităţile cetăţenilor. Oamenii m-au votat pe mine, dar aşteptam mai mult”, a declarat Daniela Ursulescu după aflarea rezultatelor. Soţia fostului primar era duminică seara foarte supărată pe electorat. A găsit însă şi motivul pentru care oamenii nu au votat-o într-un număr mai mare. Şocant, dar adevărat, aceasta a spus că cetăţenii nu sunt deschişi la minte şi de aceea nu au votat cum îşi dorea ea. „Aşteptam să ies din primul tur şi mă aşteptam la mai multă inteligenţă din partea oamenilor”, a declarat Daniela Ursulescu.
Iloiu a ieşit din primul tur...şifonat rău de tot, spre supărarea lui Călinoiu
Indiferent cât de dezamăgită ar fi candidata PNL, situată totuşi pe primul loc, cea mai cruntă dezamăgire a fost înregistrată la PSD, acolo unde Teodor Iloiu a reuşit să aducă partidul la genunchiul broaştei. Responsabil cu campania electorală a social-democraţilor a fost la Turburea nimeni altul decât preşedintele executiv Ion Călinoiu, care acum caută ţapi ispăşitori pentru a-şi convinge colegii că nu ar fi neapărat vina lui pentru voturile puţine de pe 23 August. Călinoiu dă de înţeles că zilele lui Iloiu în PSD sunt numărate, candidatul la funcţia de primar fiind consilier local, dar doar pentru câteva zile pentru că partidul se pregăteşte să îi retragă sprijinul şi, deci, să îl abandoneze după eşecul de duminică.
Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, declară că va propune retragerea sprijinului politic pentru candidatul partidului în alegerile locale anticipate din comuna Turburea, precum şi desfiinţarea organizaţiei locale, după rezultatele proaste înregistrate în urma scrutinului de duminică. Călinoiu afirmă că fostul primar Teodor Iloiu a fost susţinut pentru un nou mandat doar pentru că a declarat permanent că va câştiga, sondajele de opinie plasându-l pe locul doi. Preşedintele executiv al PSD Gorj susţine însă că scorul de circa 10% obţinut duminică şi situarea acestuia pe locul trei arată clar că Iloiu nu a ştiut să îşi evalueze şansele.
"El nu va mai avea sprijinul meu niciodată şi voi propune şi partidului să-i retragem sprijinul politic, el fiind consilier local. Voi cere şi reorganizarea organizaţiei de la Turburea pentru că a suferit un eşec total la aceste alegeri. Puteam să pierdem cu scorul acesta pe mâna altcuiva, dar nu cu el, care a fost primar două mandate. Ei, cei de acolo s-au încăpăţânat şi au susţinut mereu că au şanse pentru turul doi", afirmă Călinoiu, cel care acum două săptămâni apărea cu Florin Cârciumaru alături de Teodor Iloiu şi cu primarii PSD din Căpreni şi Ţânţăreni pentru a arăta de cât sprijin se bucură candidatul partidului la alegerile de duminica trecută. Acum, după eşecul de pe 23 August social-democraţii sunt greu de găsit pentru a comenta procentele mici din dreptul partidului.
Preşedintele executiv al PSD Gorj a coordonat campania electorală de la Turburea din partea organizaţiei judeţene, Călinoiu spunând însă că nu el l-a impus pe Iloiu drept candidat, decizia fiind luată în Biroul Executiv Judeţean, lucru pe care unii membri ai Biroului nu prea îl ştiau. Acesta afirmă că aşteaptă însă cu interes să vadă câţi bani au cheltuit celelalte partide cu proprii candidaţi, Călinoiu spunând că PSD i-a asigurat lui Iloiu doar 1000 de afişe şi alte materiale de propagandă, fără a se folosi sume mari.
PRM are doar 11 alegători şi caută ceva mai mulţi
"Revoluţia" promisă de Călinoiu pentru colegii de partid din Turburea se va produce şi la PRM, partid al cărui candidat a reuşit performanţa destul de rară prin politica gorjeană de a fi votat de doar 11 persoane. Dacă scădem votul său şi al soţiei, mai rămân 9 persoane care au avut, teoretic, încredere, în Ovidiu Marcoci. Ţinând cont că Turburea are cinci sate, rezultă că pentru Marcoci nu au votat nici măcar doi oameni într-un sat, ceea ce, pentru reprezentantul unui partid "justiţiar" reprezintă un mare nimic. În acest context, candidatul PRM la postul de primar al comunei Turburea, Ovidiu Marcoci, îşi va pierde şi funcţia de consilier local după eşecul înregistrat la alegerile de duminică.
Evident că o parte de vină pentru dezastrul de la Turburea îl au şi şefii PRM Gorj, preşedintele Ion Fugaru fiind ieri de negăsit, dat fiind procentul mic al lui Marcoci. Doi dintre apropiaţii acestuia, Constantin Lemnaru şi Gheorghe Bucălăete, vicepreşedinte şi primvicepreşedinte al filialei judeţene, au spus ieri că nu s-au implicat în campania lui pe motiv că Marcoci ar fi declarat că se descurcă pe cont propriu. Atât de bine s-a descurcat candidatul PRM că acum colegii de la Târgu Jiu nu ştiu cum să mai scape de el pentru ruşinea pe care le-a adus-o în casă, mai ales că la europarlamentare filiala spera la o redresare electorală. Vicepreşedintele Constantin Lemnaru a anunţat însă acum că partidul îi va retrage acestuia sprijinul politic şi pentru funcţia de consilier local, PRM fiind oricum în reorganizare la Turburea.
"Noi în Turburea suntem în reorganizarea organizaţiei. Nici nu am vrut să punem candidat acolo pentru că lucrăm să facem o organizaţie ca lumea, iar el e doar interimar. Marcoci a vrut să candideze şi noi am zis să nu-i rupem orice şansă. A spus că nu-i trebuie nimic şi l-am lăsat. Noi contactăm oameni ca lumea, serioşi, la Turburea, el nefiind la cerinţele partidului, şi de aia l-am lăsat că candideze, dar nu credeam că ia doar atâtea voturi", spune Lemnaru.
Bătălia se duce totuşi între PDL şi PNL
Democrat-liberalul Ionel Manţog crede că lupta pentru turul doi va fi una echilibrată în campania electorală de la Turburea, în timp ce liberalul Dan Ilie Morega cere patrule de Poliţie şi Jandarmerie care să fie prezente prin satele comunei. Candidaţii PNL şi PDL se vor confrunta în turul doi al alegerilor anticipate, Manţog fiind de părere că partidul său are şanse mari să câştige duminica viitoare, dacă echipa de campanie constituită în jurul lui Ion Bârcă se va mobiliza la fel ca până acum. Fostul lider al PDL Gorj declară că Bârcă a obţinut mai multe voturi decât se aştepta, la fel ca şi PNL, deşi liberalii sperau chiar la o victorie din primul tur, ceea ce nu s-a întâmplat. Manţog spune că ambii candidaţi au luat voturi mai multe în detrimentul candidatului PSD, care şi-a transformat partidul într-unul de "mâna a cincea", prin scorul slab obţinut duminică.
"Domnul Călinoiu pare să fi preluat conducerea organizaţiei în ultima perioadă şi nu putem decât să-i dorim multe succese în această activitate pentru că, până acum, nouă ne convine. Eu am convingerea că dacă vom reuşi să ne mobilizăm şi în continuare în jurul candidatului nostru, Ion Bârcă are şanse mari pentru a câştiga", spune democrat-liberalul.
Dan Ilie Morega, al cărui partid a obţinut cele mai multe voturi, pune semnul egal între democrat-liberalul Bârcă şi social-democratul Teodor Iloiu, considerându-i pe amândoi "fără prestanţă şi prestigiu", semn că nici lui nu-i convine faptul că Dana Ursulescu nu a câştigat din primul tur, aşa cum se tot vorbea prin partid în timpul campaniei electorale. El e convins că liberala Dana Ursulescu ar fi cea mai potrivită pentru a-i lua locul soţului său la Primărie, Morega declarând că se teme ca alegătorii să nu fie mituiţi în perioada următoare. Şeful PNL Gorj susţine că reprezentantul PDL, Ion Bârcă, ar fi oferit pâine şi pulpe alegătorilor care l-au votat şi crede că mita electorală ar putea fi dată şi în contextul turului doi. Deşi nu a prezentat şi dovezi în acest sens, Morega cere Poliţiei şi Jandarmeriei să formeze patrule mixte, care să se deplaseze permanent prin satele din Turburea pentru a preveni apariţia unor incidente, inclusiv a celor de tip "mită electorală", despre care liderul liberal a vorbit la toate alegerile în care a fost implicat.
Reprezentanţi ai Poliţiei Judeţene au precizat că poliţiştii şi jandarmii au fost prezenţi la Turburea şi înainte de turul doi al alegerilor şi vor fi prezenţi şi de acum încolo în localitate, pentru a nu se înregistra incidente.