Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Vâlceanu a venit la PDL fără niciun ban

Fostul vicepreşedinte al PSD Gorj, Eugen Vâlceanu, s-a înscris ieri în PDL, dar nu a putut să îşi ridice carnetul de membru pentru că nu avea la el niciun ban, nici măcar măruntul cu care să achite contravaloarea acestuia. Astfel, acesta a venit cu buzunarele goale la democrat-liberali, fostul social-democrat fiind acuzat însă de ex-colegii săi de partid că afacerile l-ar fi mânat înspre portocalii, deşi plecarea sa începe să fie regretată de cei cu care a colaborat până acum.
 Proaspătul democrat-liberal a venit în cursul dimineţii la sediul PDL Gorj, unde nu a fost aşteptat de vreun lider important al organizaţiei, ci de secretara de la sediu. "Doamna Cucu" i-a cerut lui Vâlceanu să achite taxa de membru, în valoare de 15 lei pentru tot anul, fostul social-democrat fiind pus în încurcătură întrucât nu avea niciun leu la el. Fostul subprefect a găsit uşa larg deschisă, semn că e bine primit, a intrat cu zâmbetul pe buze în sediul democrat-liberalilor, dar atunci când i-au fost ceruţi cei 15 lei a fost nevoit să recunoască faptul că nu are niciun chior în buzunare. "E vară şi am plecat fără bani. Iarna mai port o haină ceva şi mai am prin buzunare, dar acum nu am niciun leu la mine", ne-a spus Vâlceanu, care a recunoscut că a fost o surpriză pentru el întrucât nu se aştepta să fie nevoit să achite cotizaţia de membru. "Nu m-am gândit la asta, dar o rezolvăm", a menţionat acesta.
 Vâlceanu a semnat toate actele pe care le presupunea procedura de înscriere în partid şi a promis că, mai târziu, fiul său Dan va plăti taxele pentru amândoi, lucru care s-a şi întâmplat. Eugen Vâlceanu a menţionat cu această ocazie că nu are niciun regret pentru că a plecat din PSD Gorj, în afara faptului că a stat acolo 15 ani, nimeni de la filială nesunându-l să-l întrebe despre decizia de a părăsi partidul. "Ne-am înscris şi sper să fie într-un ceas bun şi să ne facem treaba pentru că dacă aşteptăm rezultate trebuie să fie muncă. Regrete am pentru unii dintre colegi, nu pentru toţi. Am întrerupt orice legături cu fostul partid, dar mai sunt relaţii omeneşti cu foştii colegi pentru că nu trebuie să ne despartă politica. Nu m-a contactat nimeni de la partid şi sper că s-au bucurat de plecarea mea pentru că sigur nu le convenea ce le spuneam eu. Aveam puncte de vedere care îi scoteau de multe ori din fire. Acum au scăpat de mine şi văd că îmi reproşează şi că sunt om de afaceri, de parcă ar trebui să îmi fie ruşine de lucrul acesta. Eu am câştigat toate lucrările prin licitaţii corecte şi spun asta şi pentru conducerea judeţului, care ar trebui să se intereseze de problemele reale ale judeţului", spune proaspătul democrat-liberal.
 
 Călinoiu tot mai pune "transferul" pe lucrările din minerit

 Fruntaşi ai PSD Gorj au dat ieri semnale publice din care alegătorii sau membrii de partid să înţeleagă faptul că există şi lideri la vârful filialei care regretă plecarea lui Eugen Vâlceanu şi a fiului său, plecare care reprezintă o pierdere categorică pentru organizaţie. Preşedintele executiv Ion Călinoiu rămâne convins în continuare că "democrat-liberalizarea" lui Vâlceanu porneşte de la afacerile derulate de firmele acestuia în minerit, sector gestionat politic de PDL. Părerile lui Călinoiu sunt contrate categoric de Vâlceanu, actualul număr 2 din PSD Gorj, devenit uneori numărul 1 în filială, nevorbind însă niciodată până acum despre ceea ce lucra fostul său coleg de partid în minerit. Vâlceanu s-a plâns că are probleme în minerit cu firmele şi atunci când PSD era la putere, Călinoiu neacuzându-l atunci pe acesta de eventuale interese.
 Dincolo de vorbele lui Călinoiu, plecarea lui Vâlceanu Senior şi Junior din PSD Gorj reprezintă o pierdere pentru social-democraţi ca Toni Greblă, Vasile Popeangă sau Mugurel Surupăceanu. Cei trei parlamentari ai filialei, că al patrulea, Victor Ponta, nu mai prea există în perioada aceasta de concedii, spun aproape la unison că plecarea trebuia prevenită. Senatorul social-democrat crede că Vâlceanu, cu care a colaborat atunci cânt unul era prefect şi celălalt subprefect, trebuia să se mai consulte şi cu alţi colegi din filială înainte de a lua decizia de a pleca. "Regret decizia celor doi de a părăsit Partidul Social Democrat, decizia fiind una personală. Nu ştiu adevărul în legătură cu aceste plecări, dar lipsa de dialog în interiorul partidelor duce la asemenea situaţii. Dacă era dialog în interiorul partidului nu cred că se ajungea aici. Eu regret că dumnealui nu s-a consultat şi cu alţi colegi din organizaţie pentru că ar fi putut să ia o decizie mai bună, dar acum decizia este deja luată", spune Toni Greblă.

 Popeangă şi Surupăceanu regretă plecarea

 Poziţia senatorului Toni Greblă este aproape la fel cu cea a deputaţilor Vasile Popeangă sau Mugurel Surupăceanu. Primul dintre aceştia declară că nimeni din conducerea partidului nu trebuie să uite că Vâlceanu a candidat în Colegiul 4 şi a adus mii de voturi pentru PSD, pe banii săi, motiv pentru care merita măcar un "bună ziua" în organizaţie pentru eforturile din campania electorală. "E o pierdere categorică pentru organizaţie. Nu-i cunosc motivele, dar ştiu că până acum nimeni nu a fost preocupat de afacerile domnului Vâlceanu în minerit. Ştiu că şi-a câştigat lucrările prin licitaţii corecte şi că nu a avut nici măcar o lucrare dată prin încredinţare directă. Dumnealui a fost 15 ani în partidul acesta, a rezistat în PSD în perioada de opoziţie, când era mult mai greu, şi pot spune că a fost un coleg de partid foarte bun. Plecarea sa şi a fiului său ar trebui să dea de gândit unora din filială pentru că dumnealui a adus mii de voturi pe colegiul 4, voturi cu care partidul a crescut în judeţ şi cu care s-a şi lăudat. Şi Dan Vâlceanu a fost şeful tinerilor din partid, deci are şi el capitalul său electoral, şi de aceea spun că nu trebuia să se ajungă aici şi că plecarea lor este o pierdere", spune Popeangă.
 Mugurel Surupăceanu pune şi mai rău degetul pe rană şi pun vina pentru plecarea lui Vâlceanu pe organizaţie în sine. Actualul deputat a colaborat direct cu Vâlceanu atunci când a fost prefect în 2004, Surupăceanu fiind convins că PSD Gorj mai avea încă nevoie de fostul vicepreşedinte. "Cred că este şi vina noastră pentru plecarea lui Eugen şi Dan Vâlceanu. Poate nu am ştiu să fim alături de ei atunci când au avut anumite probleme şi, într-un fel, i-am împins spre izolare prin atitudinea noastră. În general, în ultimii ani, am avut o abordare greşită în cadrul organizaţiei privind managementul resurselor umane. Nu vreau să arăt neapărat cu degetul spre o anumită persoană, dar mulţi oameni, de bună calitate, membri mai noi sau mai vechi, au fost neglijaţi sau dezamăgiţi şi, treptat, s-au îndepărtat de partid. Cred că trebuie să facem o reevaluare a responsabilităţilor noastre, în calitate de lideri ai organizaţiei, vizavi de militanţii noştri care ne-au susţinut în momente importante şi să-i ajutăm, să le fim alături atunci când au şi ei nevoie şi în felul acesta să-i readucem lângă organizaţie. Numai aşa putem evita situaţii neplăcute de acest gen", spune Surupăceanu.


Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: