Turul finalelor pentru promovare în Liga 2!

Echipele din Liga 3 calificate în faza finală a barajului de promovare în Liga 2, pentru sezonul 2024-2025, CSM Focşani, Metalul Buzău, CS Afumați, CS Dinamo Bucureşti, AFC Câmpulung Muscel, SCM Râmnicu Vâlcea, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, FC Bihor Oradea, Gloria Bistriţa Năsăud și Unirea Ungheni, dispută sâmbătă, de la ora 18:00, manșa tur a jocurilor de promovare.

FRF nu a mai organizat tragere la sorți pentru a stabili primele echipe gazdă, ci a apelat la regulamentul modificat prin aprobarea Comitetului Executiv al FRF din 13 iulie 2023, în care se specifică faptul că prima echipă din fiecare împerechere din cadrul finalelor va fi gazdă în meciul tur.

Jocurile retur sunt programate miercuri, 5 iunie, de la ora 17:30.

În partea a doua a Fazei a III-a a acestui sezon de Liga 3 participă cele zece echipe calificate dintre cele 20 care au terminat pe primele două locuri play-off-urile celor zece serii.

Câștigătoarele din runda finală a barajului vor obține dreptul de a evolua în sezonul 2024-2025 al Ligii 2.

Doar la finalul acestui sezon, fiindcă Liga 2 trece de la 20 la 22 de participante, învinsele din faza finală a barajului de promovare primesc o nouă șansă de accedere în eșalonul superior. Vor promova, astfel, în total, șase echipe.

Pentru determinarea celei de-a șasea promovate se va disputa o mini-competiţie, la care vor participa cele mai bune patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor. Mini-competiția va fi formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la ”împerechere”), câştigătoarea finalei urmând a promova în Liga 2, a informat liga2.ro.

În acest context, sunt foarte importante și rezultatele înregistrate în cele două manșe din faza finală a barajului, în funcție de acestea urmând a fi determinate cele patru formații care mai primesc o șansă la promovare.

Vizualizări: 708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: