Transferuri falimentare la Universitatea Craiova

O analiză recentă a transferurilor făcute de Universitatea Craiova în vară arată cauza problemelor echipei lui Mirel Rădoi. Jucătorii aduşi în Bănie au crescut numai media de vârstă a echipei dar nu şi nivelul de joc, este concluzia analiștilor.

După eşecul de la Piteşti, 1-0 cu FC Argeş, antrenorul Universităţii Craiova, Mirel Rădoi, a răbufnit la adresa jucătorilor săi, transmiţând un mesaj de genul „ori eu, ori ei, de acum înainte”, precizând că-şi doreşte schimbări masive la nivelul lotului, altfel va părăsi echipa. „Dacă nu vom aduce sânge proaspăt, cred că eu o să fiu următorul care pleacă. … Trebuie să schimb jucători și să aduc sânge proaspăt. Anumiți jucători nu vor mai fi, asta e una dintre soluții. Va trebui să remediem situația până în iarnă” a izbucnit Rădoi, după eşecul din Trivale.

Problema Universităţii Craiova a fost lipsa de inspiraţie în ultimele perioade de mercato susțin analiștii ProSport. „Au fost aduşi jucători care au ridicat media de vârstă a lotului, care este acum cea mai mare din Superligă, dar care ori n-au reuşit să se impună. Au fost achiziţii fără noimă, pe posturi pe care nu era nevoie, au fost aduşi jucători cu cotă artificială, deja plafonaţi, ori li s-au prelungit contractele unora care nu mai puteau ajuta o echipă cu obiectivele Ştiinţei. În vara aceasta au fost transferaţi şapte jucători, dintre care numai Mitrea şi Raul Silva s-au impus ca titulari. Restul, deşi sunt fotbalişti cu mare experienţă, au jucat destul de puţin şi n-au confirmat. Nume importante, la un moment dat, în campionatul nostru, Arlauskis, Hanca, Rivaldinho sau Martic sunt rezerve de lux în Bănie, stau pe bancă şi încasează salarii consistente, portarul lituanian neapucând nici măcar să debuteze. Cât despre Florescu, acesta a evoluat foarte puţin, după ce transferul său a fost oricum destul de surprinzător, el nefiind jucător de bază nici la FC Botoşani. În schimb, au părăsit echipa Pigliacelli şi Gustavo, titulari indiscutabili, oameni de bază ai echipei în ultimii ani. Au fost aduşi ca fundaşi dreapta Martic şi Hanca, deşi principalele variante pe post au rămas Vătăjelu şi Căpăţână, jucători aflaţi deja în lot. Rivaldinho a fost ori accidentat, ori rezervă, fiindcă pe postul său au evoluat Markovic, Koljic sau Ivan.  Inexplicabilă a fost decizia de a le prelungi contractele veteranilor Dan Nistor şi Alexandru Mateiu, jucători care n-au mai oferit randamentul scontat de câteva sezoane şi totuşi au beneficiat de oferte pentru prelungirea şederii în Bănie. După ce Reghecampf l-a trecut „pe linie moartă”, Nistor a fost scos din lot în perioada mandatului lui Laszlo Balint, în timp ce Mateiu a avut prezenţe răzleţe în primul 11 şi evoluţii dezamăgitoare, ţinând cont de experienţa sa. Ionuţ Vînă este un alt jucător pe care se contează rar, în condiţiile în care a arătat mari carenţe în exprimare şi nu a putut folosit nici ca monedă de schimb”, scrie sursa citată.

Nu neapărat sumele de transfer au fost marea problemă dar salariile consistente şi sumele plătite la semnarea contractelor nu se justifică nici pe departe prin evoluţiile din teren ale noilor veniţi.

Jucătorii care au venit în acest sezon la Universitatea Craiova:

Giedrius Arlauskis – 0 meciuri.

Sergiu Hanca – 30 de ani, 8 meciuri, 1 gol.

Bogdan Mitrea – 35 de ani, 7 meciuri, 1 gol, 1 assist.

Eduard Florescu – 25 de ani, 1 meci.

Ivan Martic – 32 de ani, 7 meciuri.

Rivaldinho – 27 de ani, 5 meciuri, 61 de minute în total.

Raul Silva – 32 de ani, 12 meciuri, 2 goluri, 1 assist.

Vizualizări: 5,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: