Toni Greblă va returna suma încasată eronat până la sfârșitul anului

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunțat că va restitui, până la finalul acestui an, suma pe care Curtea de Conturi a constatat că a încasat-o necuvenit, în urma stabilirii eronate a indemnizației sale. Greblă a subliniat că nu intenționează să conteste decizia Curții și că el însuși a semnalat problema.

„Eu am făcut-o din proprie inițiativă”, a afirmat președintele AEP, explicând că, în timpul controlului efectuat de Curtea de Conturi, a atras atenția asupra unei posibile erori legate de modul de calcul al indemnizației sale. El a subliniat că suma a fost stabilită eronat la preluarea funcției, pe fondul unei interpretări greșite a legislației referitoare la indemnizațiile demnitarilor.

În urma sesizării făcute de Greblă, Curtea de Conturi a constatat că, deși indemnizațiile erau înghețate la nivelul anului 2019, în cazul său, s-a aplicat un alt coeficient de calcul, raportat la anul 2022. „Nu sunt convins că, dacă nu le-aș fi spus eu, ar fi descoperit acest lucru”, a declarat Toni Greblă pentru presa națională.

Șeful AEP a precizat că nu are intenția de a contesta în instanță decizia Curții de Conturi și că va returna suma încasată eronat.

Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: