Toate locurile pentru profesorii metodiști din Gorj au fost ocupate în prima etapă de selecție

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a finalizat selecția cadrelor didactice pentru constituirea corpului de metodiști în anul școlar 2024-2025. Toate locurile disponibile au fost ocupate încă din prima etapă, fiind vorba despre cadrele didactice care au mai deținut acest rol în anul precedent și au solicitat reconfirmarea în funcție.

Astfel, pentru cea de-a doua etapă, destinată selecției de noi membri, nu au mai rămas locuri disponibile.

Conform anunțului făcut de ISJ Gorj, în urma evaluărilor realizate de inspectorii de specialitate, nu a fost nevoie de noi selecții: „Nu există locuri disponibile pentru selecția unor noi cadre didactice care să îndeplinească funcția de metodist pentru anul școlar 2024-2025”, a declarat instituția.

Pentru această selecție, au fost disponibile 261 de locuri, cele mai multe la învățământul primar (39), învățământul preșcolar (28), limba și literatura română (24), discipline tehnice (22) și matematică (20). În schimb, cele mai puține locuri au fost oferite pentru discipline precum limba italiană și limba latină, unde a fost alocat câte un singur loc, și limba germană, care a avut doar două locuri disponibile.

Pentru a fi numiți metodiști, cadrele didactice trebuie să îndeplinească o serie de criterii, printre care se numără: studii superioare corespunzătoare funcției didactice ocupate, statut de titular în învățământul preuniversitar de stat, minimum gradul didactic II și calificativul anual „Foarte bine” în ultimii cinci ani școlari. De asemenea, este necesară experiența în activități de mentorat sau activități metodice, certificate de conducerea unității de învățământ.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: