Un număr de 25 de proiecte de știință, prezentate joi la mall. Cum poți ajuta la dezvoltarea tinerilor din Târgu Jiu?

Fondul Științescu va finanța proiecte din județul Gorj începând cu anul școlar 2024 – 2025. Pentru promovarea inițiativei, pe 26 septembrie de la ora 16, la Shopping City Târgu Jiu, publicul va putea participa la experimente live și să descopere cum cercetarea românească poate contribui la securitatea și îmbunătățirea vieții de zi cu zi.

Prin acest fond, Ştiinţescu oferă oportunitatea mentorilor pasionați de științe şi tehnologie să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani. Științescu se bucură de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară, colaborativă și aplicată a științelor.

Programul este implementat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea, susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Romanian-American Foundation și în prezent derulăm o campanie de strângere de fonduri cu sprijinul sportivilor de la Vâlcea Forest Run.

Joi, în Shopping City Târgu Jiu, se reunesc peste 25 de proiecte STEAM din Gorj, Vâlcea și Hunedoara pentru prima ediție a Târgului de științe sub egida Fondul Științescu în Gorj.

Începând cu ora 16:00, la galeria de la parter din Shopping City Târgu Jiu, profesori, mentori Științescu, cercetători de la prestigioase instituții, precum Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu și multe alte instituții invitate, vor prezenta proiecte inovatoare, experimente originale și demonstrații inedite ale unor fenomene naturale și ale unor tehnologii de ultimă oră. 

“Sunt tare bucuroasă că se întâmplă astfel de proiecte la Gorj. Științescu este un program necesar la nivel național și sperăm să ajungem în cât mai multe comunități așa cum am ajuns cu Caravana STEAM la Novaci sau cum au ajuns partenerii de la Be Teen la Peștișani și Bălănești cu proiectul EduPower. Eu am văzut prima dată un micro-controller în anul III de Politehnică, iar elevii echipelor de robotică știu să programeze plăcuțe Arduino din clasa a X-a sau a XI-a. Mai mult decât atât, au răbdare să îi inițieze pe colegii mai mici, chiar și din clase primare, în timpul lor liber”, explică Gabriela Solomon – manager de program Fondul Științescu la Fundația Comunitară Vâlcea.

Este primul eveniment dedicat științei organizat de Fondul Științescu prin Fundația Comunitară Vâlcea, cu sprijinul partenerilor Asociația Be Teen, TeaBorgs, Federația START în Gorj (Centrul de Tineret START), CONAF Gorj, Asociația Team for Next Generation și al finanțatorilor Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR și PPC România. 

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: