Țiriac a cumpărat acțiuni la Hidroelectrica

Grupul Țiriac a achiziționat peste 5% din acțiunile companiei Hidroelectrica, atât direct, cât și indirect, în urma listării unui pachet de acțiuni deținut de Fondul Proprietatea pe Bursa de Valori București.

El a declarat că Fundația Țiriac și afiliații direcți sunt în căutarea constantă a celor mai bune oportunități de investiții cu cel mai bun randament, care să ofere și o schimbare pozitivă în lume, la fel cum fac și în cazul donațiilor. Deși deținerea de peste 5% în Hidroelectrica reprezintă o investiție semnificativă în prezent, Ion Țiriac a subliniat că aceasta este o investiție pe termen lung și speră că este doar începutul. El a descris Hidroelectrica ca fiind "perla României" și a menționat că grupul a investit în diverse regiuni geografice timp de peste 30 de ani, dar că România reprezintă un interes deosebit pentru ei în ceea ce privește această companie.

Ion Țiriac a menționat că grupul nu va interveni în conducerea Hidroelectrica, deoarece aceasta este o investiție pasivă. El a subliniat că grupul nu amestecă politica cu afacerile private și că toate cele 65 de afaceri de succes realizate de Fundație au fost de natură privată. Investiția în Hidroelectrica va genera un randament anual de 10-12% sub formă de dividende în euro, la care se adaugă creșterea naturală a activului. În plus, el a menționat că, dacă guvernul ar face câțiva pași simpli, compania ar putea înregistra o creștere mai accelerată.

Vizualizări: 1,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: