Angajați din CEO, deranjați de un deputat PSD, care spune că pensiile lor sunt prea mari

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, este supărat după ce deputatul PSD Claudiu Manta, a declarat că este destul de bună pensia de 6.000 de lei, obținută pe Legea 197.

Manu Tomescu spune că este nedreaptă această afirmație, în condițiile în care o mare parte din pensie este consumată pe medicamente.

„Să nu uităm că aceste pensii, despre care ei spun că sunt decente, sunt consumate de către foştii angajaţi ai CEO pentru medicamente, cam o treime din pensie se duce pe medicamente. Din restul care rămâne se mai hrănesc 2-3 guri acasă. Mi se pare o lipsă de respect din partea unui demnitar al statului român să spună că o pensie ar fi decentă când ştie care este speranţa de viaţă a celor care ies din această activitate. Încă un aspect pe care vreau să îl aduc în atenţia companiei. Aceste plecări pe Legea 197 sunt numai de pe locurile de muncă foarte grele şi mă aştept ca în următoarea perioadă aceste locuri de muncă să fie suplinite foarte repede”, a mai spus liderul sindical.

Cât despre calculul pensiilor, acesta spune că până la finalul lunii iulie Casa de Pensii Gorj va ajunge cu dosarele la zi. De asemenea, numărul de dosare este mai mic decât cel preconizat de politicieni:„Săptămâna trecută, vineri, au fost 200 de dosare emise numai la Gorj. 200 de decizii pe 197, emise şi trimise. La nivel de companie cred că se apropie de 300, dacă luăm în calcul şi celelalte judeţe. Ce pot să vă mai spun este că sunt 750 de dosare depuse pe 197, nu 1.000 sau 2.000, cum preconizau alţii. Am înţeles că până la sfârşitul lunii vor ajunge cu ele la zi, adică să fie în termen aceste dosare. Le-am scris domnului Weber şi domnului Ciolacu şi ne-au spus că vor rezolva şi această problemă în ceea ce priveşte calculul”, a transmis Manu Tomescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: