Terenuri scumpe și puține lângă Târgu Jiu

Tot mai mulți gorjeni au ales să se stabilească în mediul rural. În localitățile din jurul municipiului Târgu Jiu, prețurile terenurilor au explodat în ultimii ani. chiar și foarte scumpe, cu greu se mai găsesc terenuri de vânzare în apropierea municipiului. 

În Dănești, de exemplu, la doi pași de Târgu Jiu, autoritățile spun că abia se mai găsesc terenuri. Atât de multe s-au vândut, iar prețurile sunt tot mai mari. Cei care au terenuri mai mare au început să parceleze și să facă drumuri de acces ca să poată vinde terenurile care acum câțiva ani nu aveau deloc căutare.

Primarul din Dănești spune că doar anul trecut primăria a eliberat sute de autorizații de construire. „Valoarea terenurilor e foarte mare. Terenurile intravilane se vând la prețuri foarte mari. La stradă, nu mai prea sunt terenuri vandabile. Au început oamenii să parceleze, să facă drumuri, să facă alei, să poată construi. Sunt de ordinul sutelor autorizații de construire eliberate într-un an. Se dezvoltă foarte mult. Trebuie să ne conformăm și noi cu utilitățile. Zonele în care s-au extins locuințele au început să beneficieze de utilități, curent, apă, prin Anghel Saligny vor avea și asfalt”, a declarat primarul Mădălin Paliță, la Radio Accent.

Vizualizări: 2,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: