Târgu Jiu: Trei mașini la un loc de parcare

Mașinile s-au înmulțit mult și în Târgu Jiu, iar acest lucru face ca traficul să devină unul de coșmar chiar dacă vorbim de un oraș mic. La orele de vârf sau de sărbători, mașinile merg bară la bară, iar autoritățile sunt tot fără soluții viabile spre disperarea șoferilor nevoiți să piardă mult timp în trafic. La un calcul simplu, numai în Târgu Jiu sunt trei mașini care se „bat” pentru un loc de parcare.

În total, în municipiul Târgu Jiu, sunt înmatriculate în jur de 45 de mii de autoturisme. În ceea ce privește locurile de parcare, sunt de trei ori mai puține. Mai exact, 15 mii. Insuficiente pentru nevoile târgujienilor.

Autoritățile se gândesc la o soluție, dar va fi una de durată așa că va mai trece mult timp până când târgujienii vor scăpa de traficul intens. Municipalitatea este de părere că singura rezolvare este ca oamenii să renunțe la mașinile personale și să se plimbe cu mijloacele de transport în comun. În acest moment însă, nu se poate pune în aplicare această soluție dată fiind starea precară în care este parcul auto al societății de transport în comun din Târgu Jiu.

„În Târgu Jiu, avem 45 de mii de mașini înmatriculate. Pe analiza pe care am făcut-o, 15 mii de locuri de parcare. Este o constatare pe care o am sigură. În condițiile în care ajungi aici, te gândești la cauzele care i-au determinat pe foarte mulți cetățeni să folosească foarte mult mașinile. Cauza principala este lipsa unui transport în comun performant în Târgu Jiu. S-a dovedit acest lucru în toate municipiile dezvoltate din România. 45 de milioane din cele peste 70 de milioane de euro pe finanțare europeană se vor duce pe transportul în comun”, a promis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: