Prefect: Haosul din Rânca trebuie stopat

Haosul din Rânca trebuie stopat! Este avertismentul prefectului județului Gorj, Cristinel Rujan. Acesta a transmis că toate cabanele din stațiune urmează să fie racordate la rețeaua de apă și canalizare și toată lumea din zonă trebuie să încheie contracte cu societatea care se ocupă de rețea. Aparegio a preluat anul trecut sistemul de alimentare cu apă și canalizarea din stațiune, dar lucrurile încă nu au fost bine puse la punct.

Nu este nou pentru nimeni că foarte multe dintre cabanele din stațiunea Rânca au consumat apă până acum și nu au plătit niciun leu. Ca să facă ordine, cei de la Aparegio au mult de muncă și multe controale de făcut, susține prefectul Cristinel Rujan: „Va trebui făcută ordine și în ceea ce privește racordările la rețeaua de apă. Vor trebui să existe contracte, apometre. Acest haos trebuie stopat!”.

Rujan a mai explicat că discuțiile au fost lungi și interminabile cu autoritățile, cabanierii din Rânca și reprezentanții Aparegio. Într-un final, s-a ajuns la un numitor comun, iar Aparegio a preluat sistemul de apă și canalizare, sistem în care s-au investit mulți bani europeni, dar care nu este funcțional nici acum.

„Am chemat pe toți cei implicați acolo, m-am deplasat de multe ori la Rânca. Am vorbit cu autoritățile, cu obștile, cu cabanierii. Am convins pe toată lumea că este oportun ca Aparegio să preia sistemul de canalizare și apă din Rânca. Ei dezvoltă acum un proiect cu finanțare europeană, care va duce la extinderea rețelei de apă, la decolmatarea canalizării. E o problemă clară. Aparegio nu are treabă acum cu ce a fost înainte. Altfel, intram într-o situație imposibilă”, a mai declarant Rujan, la Gorj TV.

Vizualizări: 2,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: