CAS Gorj, buget doar până la finalul lunii februarie

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj așteaptă să primească bugetul și pentru restul anului. Până acum, instituția a primit bani pentru funcționare și medicamente pentru doar două luni. Cu toate acestea, până acum nu au fost înregistrate probleme, așa că bolnavii nu au avut de suferit.

Daniel Șurlea, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, a declarat că bugetul a fost asigurat pentru doar primele două luni din acest an.

Așteaptă să vină restul banilor de luna viitoare. „La acest moment, pentru anul 2020, bugetul a fost alocat doar pentru primele două luni. În ianuarie pentru ianuarie și în februarie pentru luna februarie. S-a alocat la media lunară a anului trecut, pentru că așa prevede legea Finanțelor Publice până vine bugetul pe tot anul, să se aloce la media anului trecut. Așteptăm să se aloce bugetul și pentru luna martie. Se preconizează că se va aloca bugetul atunci pentru tot anul și tot atunci să se încheie contractele pentru medicamente, servicii medicale și dispozitive medicale. Pe primele trei luni, s-au încheiat acte adiționale”, a explicat Șurlea, la Gorj TV.

Anul trecut, instituția nu a avut probleme la capitolul “finanțare”. „Anul 2019 l-am încheiat foarte bine. Nu au fost probleme la niciun domeniu, nici la medicamente gratuite și compensate. La dispozitive medicale, am încheiat anul fără a avea pacienți pe listele de așteptare”, a încheiat președintele CAS Gorj.

Vizualizări: 807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: