Târgu Jiu: Cofetăriile pierd teren în fața gospodinelor care fac prăjituri de casă

Tot mai multe gorjence prepară prăjituri de casă la comandă, iar în această perioadă preiau comenzile pentru sărbătorile de iarnă. De la an la an, apar tot mai multe oferte pe internet din partea gospodinelor care fac prăjituri, iar acestea nu duc lipsă de cliente.

Pe piață este loc pentru toată lumea care oferă cel mai bun raport calitate-preț. Se pare că tot mai mulți gorjeni preferă dulciurile făcute în casă, cu ingrediente naturale. Cum nu au timp să le pregătească singuri, apelează la gospodine care, în această perioadă, încearcă să finalizeze listele de comenzi și să se apuce de treabă.

Prețurile pentru prăjiturile făcute în casă sunt similare cu cele din cofetării, iar clienții spun că au o calitate superioară și un gust deosebit.

„Dragi clienți, oficial dăm startul comenzilor pentru sărbătorile de iarnă, atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion. Astfel, vă putem oferi pentru mesele festive următoarele delicatese care să vă încânte papilele gustative:

Platou clasic, aproximativ 1 kg (comandă minimă de un platou): Tosca, Kinder Bueno, Albă ca Zăpada, Prăjitura Cappuccino.

Platou nou, aproximativ 1 kg (comandă minimă de un platou): Medovik cu Ciocolată, Raffaello, Flamingo Roz, Prăjitură Imperială.

Prăjiturile menționate mai sus pot fi comandate și individual (comandă minimă de aproximativ 1,5 kg), precum și Tăvălita, Carpați, Eclere (comandă minimă de aproximativ 1-1,5 kg).

Cozonac tradițional, umplut după preferința clientului (o bucată poate varia între 1,300-1,600 g, în funcție de umplutură).

Cozonac Babka, umplut cu ciocolată și nuci prăjite, însiropat cu sirop de portocale și coniac (o bucată are aproximativ 1 kg).

Diverse sortimente de torturi (comandă minimă de aproximativ 2,5 kg).

Vă rugăm să vă programați din timp, deoarece locurile se ocupă imediat! Deja o parte din clienții noștri dragi au furat startul!”, este anunțul unei gospodine care îndulcește sărbătorile gorjenilor.

Un kilogram de prăjituri se vinde în această perioadă la prețuri cuprinse între 65 și 85 de lei, iar cozonacul are prețuri cuprinse între 50 și 65 de lei.

„De câțiva ani am renunțat să mai cumpăr prăjituri din cofetării pentru că, în primul rând, sunt extrem de dulci, au un gust artificial și folosesc tot felul de prafuri și creme artificiale. Cum nu am timp să fac dulciuri și nici nu mă pricep, le comand de la o doamnă care le face acasă. Am văzut că folosește ingrediente naturale, inclusiv frișca o prepară în casă, și au gustul prăjiturilor din copilărie”, a spus o târgujiancă.

Prăjiturile făcute în casă sunt preparate cu ingrediente naturale, fără aditivi artificiali sau conservanți. De multe ori, gospodinele folosesc ouă de țară, lapte proaspăt, unt de calitate și ciocolată adevărată, ceea ce face ca produsele să fie mai sănătoase și mai sigure pentru consum.

Prăjiturile de casă au un gust unic, care adesea amintește de copilărie și de rețetele tradiționale ale bunicilor. Fiecare produs este făcut cu grijă și atenție, ceea ce contribuie la un rezultat final plin de savoare.

Prăjiturile făcute în casă sunt proaspăt preparate pentru fiecare comandă. Nu sunt stocate pe rafturi timp îndelungat, ca în cazul unor produse din comerț.
 
 

Galerie foto





Vizualizări: 639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: