Tânăr de 27 de ani, paralizat de la un virus

Medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni s-au confruntat cu un caz rar și dramatic, în care un tânăr de 27 de ani a suferit brusc o paralizie aproape completă a corpului. După ce și-a pierdut simțul în mâini și picioare, starea pacientului s-a agravat rapid, ajungând să nu mai poată respira sau înghiți.

Medicii au informat familia că șansele de supraviețuire erau minime. Cu toate acestea, starea tânărului s-a îmbunătățit recent, iar medicii continuă să investigheze cauzele misterioase ale afecțiunii.

Mama tânărului a relatat că totul a început în luna mai, când fiul ei, aparent sănătos, a acuzat primele dureri: „Fiind cu el acasă, l-am văzut îmbrăcat cu hanorac și l-am întrebat dacă îi e frig. Nu, mă doare o mână.” În câteva minute, durerile s-au extins la picioare, iar familia l-a dus de urgență la spital. După ce a fost examinat la cinci spitale diferite, tânărul a ajuns la terapie intensivă, unde a fost avertizată familia că „posibil, până dimineață să nu mai apuce”.

În cele din urmă, pacientul a fost transferat la clinica de recuperare de la Bagdasar Arseni, unde a început să facă progrese. Deși timp de trei luni medicii nu au reușit să pună un diagnostic clar, aceștia suspectează că ar fi vorba despre un virus, arată Digi24.ro

„Infecții virale hit and run, a lovit și a fugit”, a explicat prof. dr. Gelu Onose. Dr. Mihaela Mandu, medic de recuperare fizică, a adăugat că au fost excluse cauze autoimune, bacteriene și virale identificate, concluzia fiind că „a fost totuși un virus care nu a putut fi identificat”.

În prezent, tânărul a ajuns din tetraplegic într-un stadiu de tetrapareză funcțională. „Poate să meargă pe distanțe mici, medii, cu sprijin în cadru și eu cred că vom depăși și acest stadiu și vom ajunge la un stadiu de independență mai mare, cârjă, baston”, a declarat prof. dr. Gelu Onose.

Deși are nevoie de trei luni de recuperare, Casa de Sănătate decontează doar patru săptămâni, obligând medicii să fragmenteze internările pentru a continua tratamentul necesar.

Vizualizări: 1,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: