Tablouri false, vândute de o galerie din Bucureşti

Poliţiştii au pus sechestru pe 287 de tabouri false în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări după ce o galerie de artă din Capitală ar fi vândut astfel de picturi, însoţite de certificate de expertiză falsificate.

 

Potrivit IGPR, poliţiştii au aplicat măsuri asigurătorii asupra a 287 de tablouri în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2020 – decembrie 2021, reprezentantul unei galerii de artă din Bucureşti ar fi vândut tablouri atribuite în mod nereal unor pictori români renumiţi, precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Ştefan Luchian, etc.

Pentru inducerea în eroare a cumpărătorilor, acestea ar fi fost însoţite de certificate de expertiză, întocmite de către un expert acreditat, în care se menţiona, în mod nereal, că picturile care purtau, în fals, semnătura unor pictori celebri, ar fi aparţinut acestora.

Până în prezent, au fost audiaţi mai mulţi clienţi, care s-au constituit parte civilă în cauză, cu sume cuprinse între 2.500 de lei şi 200.000 de lei.

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: