Susține că vânzarea insuliței este ilegală

Fostul prefect de Gorj, Iulian Popescu, susține că vânzarea insuliței de pe Jiu este ilegală. 

”Așa cum v-am promis, am analizat toată documentația care stă la baza acestei tranzacții și legislația incidentă. M-am consultat cu cei mai buni juriști, iar concluzia este una singură: insuliță de pe Jiu aparține proprietății publice a statului român și nu poate fi vândută”, transmite liberalul.


Popescu spune că a consultat legea și că are documentele necesare cu privire la acest aspect: “Am aici documentații prin care subliniam articole din lege, încălcate în mod repetat de către Primăria Municipiului Târgu Jiu. Aceste documente au fost transmise deja mai multor instituții, printre care Apele Române, Ministerul Finanțelor și Ministerul Energiei. Legea apelor, Legea 107/1996 menționează clar la articolul 3 ca insulele aflate pe râuri mai lungi de 5 km aparțin statului român, aparțin domeniului public”.

La finalul lunii iulie, mesajul Primăriei Târgu Jiu era următorul: ”Facem, de la bun început, precizarea că insulița nu va fi vândută. De altfel, acest lucru este și imposibil având în vedere că cea mai mare parte din suprafața de 7 hectare se află în domeniul public al municipiului Târgu Jiu. Mai mult, în partea de Nord a obiectivului a fost construit un heliport ce aparține Consiliului Județean și dat spre folosință Spitalului Județean de Urgență. Proiectul de hotărâre la care Iulian Popescu face referire a fost inițiat ca urmare a solicitării SC CRESCENDO SRL, societate care ocupă de 14 ani, în urma unei concesiuni, suprafața de teren de 1,5 hectare de pe insuliță. Legislația oferă posibilitatea solicitantului de a cumpăra acea suprafață de teren, iar situația se analizează de către Consiliul Local, care poate solicita o evaluare”

Vizualizări: 2,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: