Stadionul Municipal, folosit pentru orice altceva şi mai puţin pentru sport
Stadionul Municipal din Târgu Jiu se transformă pe zi ce trece în altceva decât menirea pentru care a fost construit. Zeci de angajaţi ai primăriei au ocupat spaţiile de birouri care erau destinate cluburilor sportive locale, iar spaţiile sportive s-au transformat în centre de vaccinare. Cu toate acestea primarul Marcel Romanescu spune că vrea echipă de fotbal în prima ligă.
Construit special pentru echipa locală Pandurii, după cum s-a specificat în aprobarea proiectului demarat în 2014, Stadionul Municipal din oraş este folosit pentru orice altceva dar foarte puţin pentru sport.
Ample spaţii de birouri, destinate cluburilor sportive din oraş, au fost ocupate de zeci de funcţionari ai Primăriei Târgu Jiu, pe patru etaje chiar, iar cei care nu au mai avut loc au fost trimişi în lojele de la Tribuna a II-a.
Nici măcar clubul Primăriei nu are parte de birouri corespunzătoare, pentru CSM Târgu Jiu repartizându-se o mică încăpere la parterul clădirii administrative.
Spaţiile destinate sportivilor şi presei din faţa stadionului au fost ocupate de primărie pentru centrele de vaccinare ori depozitarea voturilor la alegeri sau pentru produsele de la comunitatea europeană pentru persoanele cu venituri mici. Orice altceva decât destinaţia sportivă pentru care s-au creat, asta deşi în garanţia stadionului se specifică faptul că nu trebuie schimbată destinaţia sportivă.
Toate acestea se întâmplă în timp ce primarul Marcel Romanescu spune vrea echipă de fotbal de primă ligă la Târgu Jiu şi că s-ar bucura să fie Pandurii. „Eu nu sunt doar susţinătorul echipei Pandurii sau simpatizantul acestei echipe, eu sunt primarul Municipiului Târgu Jiu, iar interesul meu ca şi reprezentant al autorităţii publice locale este să se creeze un club de fotbal care să poată să ajungă în Liga Naţională pentru că avem o bază sportivă de excepţie. M-aş bucura dacă Pandurii ar putea face acest pas spre prima ligă pentru că ar fi păcat de acest stadion, avem una dintre cele mai cochete arene din ţară, nu cea mai mare dar având una dintre cele mai frumoase arene din ţară, să nu găsim o astfel de soluţie”, a spus edilul la Radio Infinit.
Deocamdată stadionul este folosit doar ocazional pentru fotbal, la meciuri, de echipa locală Pandurii şi de ACS Viitorul Târgu Jiu, dar acestea nu se pot antrena pe teren pentru că municipalitatea nu le permite. Asta deşi înainte ca stadionul vechi să fie demolat Pandurii se antrena zilnic pe acelaşi teren pe care clubul l-a amenajat în anul 2012.
Doar atleţii mai arată în timpul săptămânii că acolo ar fi un spaţiu destinat sportului, deşi nici aceştia nu beneficiază de vestiare sau spaţii de refacere după efort. Şi nici de liniştea necesară antrenamentelor specifice pentru că municipalitatea nu a binevoit să facă un program separat pentru sportul de performanţă şi să lase anumite ore la care să poată alerga oricine doreşte, aşa cum se proceda când s-a amenajat prima pistă modernă pe stadion. Din acest motiv atleţii aleargă mereu printre cetăţenii dornici să facă sport, care, de cele mai multe ori îi încurcă.