Rețetă simplă de gogoșari în oțet fără fierbere

Gogoșarii sunt legumele de sezon care sunt acum pregătite de gospodine în diverse rețete pentru iarnă. Nelipsiți din orice casă, aceștia sunt serviți conservați pentru salate sau ca garnitură pentru friptură. 


Reţeta de gogoşari în oţet nu necesită fierbere şi nici conservant.

Ingrediente:

- 4 kg de gogoşari 

– 400 ml oţet de vin de 9 grade 

– 400 grame zahăr 

– 80 grame sare pentru murături 

– o legătură frunze de ţelină 

- o lingură de boabe de piper 

- o lingură de boabe de muştar 

- trei bucăţi de hrean

- câţiva căţei de usturoi

- câteva frunze de dafin

Mod de preparare: 

Se spală bine gogoşarii, se lasă să se scurgă de apă, se scot cotorul şi seminţele şi se taie în patru. Se pun într-un vas încăpător iar separat se fierbe oțetul cu zahărul şi sarea până se obţine o soluţie omogenă. Se toarnă amestecul de oţet, sare şi zahăr peste gogoşari şi se acoperă. Se ţin în vasul cu amestec până a două zi. Din când în când se amestecă în vasul cu gogoşari pentru ca soluţia să îi cuprindă pe toţi.  Peste noapte, gogoşarii vor lăsa mai multă zeamă. A două zi se separă gogosarii de zeamă şi se aşează în borcane curate şi uscate. Dacă borcanele nu sunt uscate există riscul să fermenteze gogoşarii. Bucăţile de gogoşari trebuie aşezate cât mai aproape unele de altele. Printre ele se aşează bucăţi de hrean, usturoi, foi de dafin şi frunze de ţelină.

La final se pun câteva boabe de piper şi muştar. Se strecoară zeama pentru a evita că impurităţile din gogoşari să fie puse în borcane și se toarnă zeamă peste gogoşari astfel încât să se acopere. Se pun capacele şi se aşează la loc răcoros.

Vizualizări: 2,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: