O gorjeancă a câştigat Maratonul Internaţional Bucureşti

Fosta atletă a CS Pandurii Târgu Jiu, Adela Bălțoi, a reuşit să câştige cursa  de maraton de la Bucureşti. Sportiva din Gorj este legitimată în prezent la Clubul Sportiv Feroviar şi a mărturisit că îşi dorea să câştige această probă de mai mulţi ani.

Maratonul Bucureşti a fost un eveniment sportiv în care au avut loc curse de 5 km, 10 km, ştafetă, semimaraton şi maraton şi s-a desfăşurat pe parcursul a două zile. Competiţia a revenit după un an de pauză cauzată de pandemia de Sars-Cov-2 iar la start s-au aflat doar alergători vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Într-o perioadă nesigură şi dificilă, peste 3.200 de oameni s-au bucurat în weekend de emoţia cursei şi de spiritul competiţiei,după cum  au anunţat organizatorii Maratonului Bucureşti. Locurile întâi au fost împărţite în mod egal între România şi Republica Moldova, iar câţiva câştigători şi-au bătut recordurile personale.

Gorjeanca Adela Paulina Bălţoi a fost cronometrată în 2 ore, 47 de minute şi 25 de secunde, acesta fiind şi un record personal al atletei care îşi propusese de mai mulţi ani să câştige acest maraton: „Din 2013 îmi doresc să câştig această competiţie şi nu mă aşteptam să mi se îndeplinească visul chiar acum. Şi mi-am alergat şi cel mai bun timp al meu. Nu mă aşteptam, mi-am propus să fug sub trei ore dar am ieşit mai bine cu vreo 13 minute. Pe viitor vreau să bat şi recordul competiţiei”.

Galerie foto


Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: