Tort diplomat cu mandarine
Reţeta de tort diplomat cu mandarine este una dintre cele mai simple reţete de diplomat. Câteva ingrediente simple se vor transforma în timp scurt într-un tort delicios şi aspectuos.
Pentru cei care nu agreează ciocolata şi nici torturile cu blat, această reţetă este perfectă dar şi uşor de realizat.
Ingrediente:
500 ml smântână pentru frișcă
3 gălbenușuri
50 g de zahăr
2 lingurițe de extract de vanilie
200 ml de lapte
4 foi de gelatină
5 mandarine dulci și proaspete
Pentru decor:
200 ml de frișcă
coajă rasă de lămâie verde și portocală
Mod de preparare: Începe prin a pune foile de gelatină în apă rece la înmuiat apoi frecă bine într-o crăticioară gălbenușurile cu zahărul și vanilia. Pune crăticioara pe foc mediu și adaugă laptele amestecând cu un tel. Rămâi lângă crăticioară și amestecă ușor. Când compoziția începe să se îngroașe, ia-o de pe foc și dă-i timp să se răcească puțin, dar nu de tot. Când e călduță adaugă foile de gelatină hidratate și amestecă până s-au dizolvat.
Transformă apoi smântâna în frişcă cu ajutorul unui tel sau al unui mixer. Când crema de ouă cu gelatină s-a răcit de tot, amestec-o ușor cu frișca, folosindu-te de o spatulă. Operațiunea trebuie făcută cu grijă, astfel încât compoziția să rămână aerată.
Curăță mandarinele și taie feliile în bucăți mici. Tapetează o tavă rotundă cu folie alimentară, așează jumătate din cantitatea de mandarine pe fundul tăvii și toarnă compoziția deasupra. Încă un strat de mandarine deasupra tortului, apoi folie alimentară care să acopere vasul ce va fi pus la frigider.
Lasă desertul să se întărească preț de câteva ore, apoi decorează-l cu frișcă și rade coajă de lămâie verde și portocală deasupra.