Stadionul din Târgu Jiu rezistă la un seism de 8,4 grade

Stadionul Municipal din Târgu Jiu este una dintre cele mai noi clădiri din centrul Municipiului Târgu Jiu. Fiind o construcție modernă, aceasta prezintă și garanții în cazul unui seism de până la 8,4 grade pe Richter.

Stadionul din centrul orașului Târgu Jiu este una dintre clădirile cu rezistență mare în cazul unor seisme mai puternice. Construit pe amplasamentul vechiului stadion, acesta nu are doar tribune și vestiare precum celălalt stadion ci și construcții mai ample incluse în structura tribunelor sau în spatele acestora.

La fel ca toate stadioanele moderne, și acesta are o structură solidă, cu mulți piloni de susținere, special amenajat pentru a prelua vibrații în cazul în care este plin cu spectatorii. Constructorii au garantat, de asemenea, că stadionul este unul rezistent la seisme de până la 8,4 grade pe Richter.

Stadionul vechi pe care a jucat echipa locală Pandurii a fost demolat în anul 2015, fiind ridicat un stadion nou, datorită rezultatelor bune înregistrate de echipă în perioada dinaintea demolării vechiului edificiu. Noul stadion a stat doi ani închis, după ce fusese finalizat de Compania Națională de Investiții, în 2017, pentru că nu se realizaseră căile de acces și canalizarea, acesta fiind inaugurat în 2019.

Pentru că atât clădirea în care se afla în mod tradițional Primăria Târgu Jiu cât și clădirea care găzduiește Prefectura Gorj au fost afectate de cutremurul de marți, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit în stadion, acesta fiind in imediata vecinătate a celor două instituții.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: