Îşi încheie activitatea la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu

Marian Negrescu, actorul care a înfiinţat Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, a luat deciza de a-şi încheia activitatea în această instituţie culturală.

Marian Negrescu a fost, timp de 25 de ani, manager al teatrului. Deşi trebuia să se pensioneze în luna octombrie a acestui an, actorul a hotărât să facă acest lucru anticipat : „Am luat decizia de a mă pensiona anticipat... În octombrie (2023) ar fi trebuit să se întâmple de drept. Azi, în 2023, după 30 de ani, spun... PUNCT... Nu voi mai juca în acest teatru. Motivele sunt atât de multe încât aș putea scrie un roman. Nu mă mai regăsesc aici. Nu vreau să vorbesc despre umilințele pe care le-am îndurat. Nu mă pricep și nu mă prea prinde rolul de victimă și nici nu-mi place să fac asta”, a afirmat într-un mesaj transmis pe reţelele de socializare.

Deşi a întâmpinat multe obstacole, fostul manager a reuşit să adune oameni talentaţi, actori care au format o familie, familia Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. În mesajul transmis pe Facebook, Marian Negrescu le-a dedicat câteva rânduri şi colegilor săi, dar şi spectatorilor, celor care nu au încetat să creadă în „magia teatrului”: „Ce vreau să spun acum, la plecare...? Vreau să mulțumesc orașului Târgu Jiu. Oamenilor din acest oraș. Au crezut în în visul nostru și au umplut sala de spectacol ani la rând. Publicul a crescut împreună cu teatrul acesta. Lor, oamenilor acestora, vreau să le mulțumesc. Pentru dragoste și pentru încrederea lor. Mulțumesc. Acum, teatrul este închis. Închis... Vreau să le transmit colegilor mei că mai au la îndemână un singur lucru :speranța. Credeți în ea! Adunați - vă visele frumoase și continuați să sperați. Chiar dacă acum, e foarte greu. Foarte greu. Credeți în TEATRU. Nu sunteți funcționari. Sunteți voi, sunteți Artiști! Și încă ceva. Încercați să rămâneți Demni. Trebuie să rezistați în fața acelora care se cred veșnici. Nu sunt. Așa că, luați-vă soarta în mâini. Rezistați”.

Actorul îşi va continua activitatea la Teatrul Naţional „Aureliu Manea” Turda, acolo unde a jucat în calitate de colaborator în ultimii ani: „Îmi voi continua cariera la Teatrul Național "Aureliu Manea" Turda. Aici am fost primit cu dragoste și respect. Am simțit că tinerii mei colegi de la Turda m-au primit cu dragoste. Împărtășesc această dragoste”.

Vizualizări: 1,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: