Stadioanele lumii devin spitale pentru bolnavii de coronavirus

Tot  mai multe dintre stadioanele lumii şi-au schimbat rolul și au devenit spitale pentru infectaţii cu coronavirus sau ajută prin alte modalităţi la tratarea acestei boli. E vorba între altele de arene din Italia, Spania, Brazilia, Bulgaria şi România.

În Italia, stadionul din Coverciano, Florenţa, care reprezintă terenul central de pregătire şi sediul tehnic al Federaţiei Italiene de Fotbal, a fost transformat în spital şi este pregătit pentru a primi pacienţi care trebuie să ajungă la terapie intensivă.  În Spania, stadionul echipei Real Madrid, Santiago Bernabeu, este la dispoziţia autorităţilor medicale și a fost transformat într-o magazie uriaşă, unde sunt depozitate echipamente medicale.  În Brazilia, guvernatorul din Rio de Janeiro a anunţat că emblematicul stadion Maracana va fi pregătit cu 800 de paturi pentru noile cazuri de coronavirus.

Bulgarii au luat măsuri speciale și au transformat Armeec Arena, cea mai modernă sală de sport de la Sofia. A fost mai mult un exercițiu, dar lucrurile vor rămâne nemișcate de acum încolo, iar sala devine un spital. În prima fază au fost montate pe parchetul sălii 500 de paturi, apoi urmează să fie dotate cu echipament medical. În cazul în care e nevoie, pacienții cu probleme din cauza COVID-19 vor fi aduși aici.

În România, Primăria Capitalei a anunțat recent că Arena Naţională îi va adăposti pe operatorii serviciului telefonic TELVERDE COVID-19. Circa 200 de persoane vor lucra în spaţiul amenajat în incinta stadionului.

De asemenea, spitalul militar mobil de la Constanţa a fost amplasat pe stadionul Portul din municipiu, la această unitate urmând să fie tratate cazuri uşoare şi medii de Covid-19.

Galerie foto


Vizualizări: 541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: